Salon: styl , w kategorii salon zaprojektowany przez agnieszka makowska,nowoczesny | homify
< >
Salon: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Agnieszka Makowska,Nowoczesny
< >
Salon: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Agnieszka Makowska,Nowoczesny
< >
Salon: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Agnieszka Makowska,Nowoczesny
Lubisz ten projekt?
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
OK
Lubisz ten projekt?
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
OK

Założeniem projektowym remontu domu jednorodzinnego miało być uzyskanie jak najwięcej przestrzeni dzięki połączeniu kuchni z salonem. Zastosowałam ponadczasowe proste formy i biel w satynowym wydaniu obramowaną w czerń forniru. Z bliska można zauważyć srebrne pionowe słoje modyfikowanego dębu, które pięknie odbijają światło. Przestrzeń dostosowana jest do potrzeb czteroosobowej rodziny z psami, tak by było łatwe do utrzymania w czystości. Kuchnia zaaranżowana jest w otwartym planie z wysoką zabudową po jednej stronie i tylko niską po drugiej, już bez szafek wiszących, za to z wyspą od strony salonu podświetloną LED w kolorze ciepłym białym. Oświetlenie pełni bardzo ważną role w projektowanym wnętrzu, tworzy sceny świetlne nadając atmosferę. Dzięki opasce sufitu podwieszanego ukryłam karnisze liniowe oraz wysuwany ekran do rzutnika.

Udało mi się przekonać właścicieli, by nie wybijać okna w północnej elewacji, a zamiast niego użyć sprawdzonego triku wydłużającej się perspektywy na fototapecie Art of wall. Została ona obramowana w listwy NMC i z powodzeniem zastępuje okno przy mniejszej stracie ciepła i niższych kosztach. Na podłodze królują wielkogabarytowe płytki w jasnym, ciepłym odcieniu, co powiększa optycznie pomieszczenie. Kominek wraz z wnęką na drewno tworzy dużą, szarą bryłę. Nowoczesna aranżacja z płaskorzeźbą drzewa doskonale komponuje się z zasłonami z prawdziwego jedwabiu luźno spływającego na ziemię. Do monochromatycznego wnętrza pasuje kanapa Agata Meble i oryginalny stolik kawowy z Black Red White. Stół z krzesłami z ryflowanymi paskami nawiązuje do faktury światłocieni na fototapecie. Jako akcent kolorystyczny wprowadziłam kolory jesieni-ciepły fiolet wrzosów i storczyk. W łazience dominuje czerń z elementami bieli i srebra w postali dekoru liniowego. Minimalistyczny charakter podkreśla chromowany grzejnik o ciekawej formie. Jedną trzecią pomieszczenia zajmuje prysznic przedzielony całoszklaną scianką do pełnej wysokości. Całość dopełnia ławeczka wykończona srebrną mozaiką. Lokatorzy dobrze się czują w swoim domu i chwalą łatwość utrzymywania czystości. Zdjęcia: foto&mohito

Podobne zjdęcia
Komentarze

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future