Dom składa się z dwóch oddzielnych stref mieszkalnych: mieszkanie właściciela z rodziną oraz oddzielne mieszkanie jego mamy. Obydwie strefy łączy korytarz przedwejściowy, taras z tyłu budynku oraz bezpośredni dostęp do 3-stanowiskowego garażu.

Mieszkanie mamy jest niedużym acz wygodnym miejscem do życia. Mały salon z aneksem kuchennym, sypialnia, łazienka i przedsionek w pełni wystarcza starszemu mieszkańcowi do komfortowego spędzania czasu. Kształt budynku to gra brył o różnym kolorze i fakturze, wzajemnie się przenikających. Zrezygnowałem z nachalnej lekkości brył i nadałem im ciężki, niestabilny charakter. Obrys budynku jest nieregularny co pozwala na tworzenie bardziej intymnych stref w bezpośredniej bliskości domu. Wymóg stosowania dachu spadzistego przez MPZT nie przeszkodził w zastosowaniu sześciennych brył o różnej wysokości. Dom powstał na podstawie ścisłych wytycznych podanych przez klienta. Wiele pomysłów powstało w czasie rozmów o trybie życia, sytuacji rodzinnej i przyzwyczajeniach domowników.

Podobne zjdęcia
Komentarze

Zapytanie ofertowe

Nieważna Email
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
My project request will be forwarded to the professional. By clicking Request I confirm I have read the Warunki.