Budynek zlokalizowany został w środku lasu. Dom ma mieć dwie kondygnacje, jego całkowita powierzchnia wyniesie 400 m kw. Projekt budynku oparto na dwóch, poziomo zestawionych ze sobą bryłach. Elewacja dolnej części została niemal całkowicie przykryta lustrem.  Zastosowanie luster ma sprawić, że odbijający się w nich las stanie się częścią budynku, a biała bryła piętra będzie sprawiać wrażenie, że unosi się w powietrzu. Projektanci uzyskali w ten sposób ciekawy efekt przedłużenia lasu i zatarli granicę między budynkiem a naturą. W środku, w parterowej części architekci zaprojektowali strefę dzienną i techniczną oraz pokój gościnny z toaletą. Część dzienną stanowi otwarta kuchnia, jadalnia i salon. Część techniczna to garaż, który będzie mógł pomieścić dwa samochody oraz kotłownia. Projekt domu przewiduje też powstanie sporej wielkości tarasu, do którego można się dostać bezpośrednio z salonu i holu wejściowego.

Podobne zjdęcia
Komentarze

Zapytanie ofertowe

Nieważna Email
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
My project request will be forwarded to the professional. By clicking Request I confirm I have read the Warunki.