Dom w luxemburgu: styl , w kategorii jadalnia zaprojektowany przez kuoo architects, | homify
< >
DOM W LUXEMBURGU: styl , w kategorii Jadalnia zaprojektowany przez KUOO ARCHITECTS,
< >
DOM W LUXEMBURGU: styl , w kategorii Jadalnia zaprojektowany przez KUOO ARCHITECTS,
< >
DOM W LUXEMBURGU: styl , w kategorii Jadalnia zaprojektowany przez KUOO ARCHITECTS,
Lubisz ten projekt?
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
OK
Lubisz ten projekt?
Skontaktuj się z nami, aby uzyskać więcej informacji.
OK

Charakter wnętrz tego domu jest mocno związany z nowoczesną, modernistyczną bryłą budynku. Występują ce tu liczne przeszklenia okienne, wprowadzają wiele świa tła do pomieszczeń, a otwartą przestrzeń podkreśla pojawi ające się w niedużej ilości wyposażenie. Na wprost wejścia znajduje się dwukondygnacyjne okn o z otwarciem na ogród. Daje ono efekt transparentności budynku. Na jego tle znajduje się reprezentacyjny s tół oraz wysoka, sięgająca drugiej kondygnacji lampa, wypełniająca „pustkę” nad jadalnią. Elementy te specjalnie wybrano ażurowe aby tego szczególnego wi doku nie zasłaniać. Salon jest miejscem typowo wypoczynkowym z przestro nną kanapą zwróconą częściowo w stronę ogrodu, częściow o w stronę kominka i ukrytego w zabudowie nad kominkiem TV. Jest też miejsce gdzie również w ażurowym fotelu, p atrząc na ogród można poczytać książkę. Zamiast zasłon czy rolet zastosowano ruchome panele meblowe, którymi można z asłonić okna. Kuchnia również otwarta na ogród, wydzielona został a od reszty domu prostą wyspą i minimalistycznymi hokera mi. Wykończony fornirem kubik z biblioteką po prawej st ronie od wejścia kryje w sobie spiżarnię oraz garderobę. Na parterze znajduje się jeszcze gabinet, do któreg o prowadzą przesuwne drzwi z przyciemnionego szkła or az mała toaleta gościnna. Na piętro składa się korytarz pełniący również funk cję biblioteki, sypialnie dzieci oraz sypialnia główna stanowiąca odrębną przestrzeń prywatną połączoną z garderobą i wygodnym pokojem kąpielowym. Piętro dru gie to miejsce odpoczynku z salą telewizyjną oraz bibliote ka z siłownią. Wszystkie kondygnacje łączy klatka schodowa zamknię ta szklaną ścianą

Prawa autorskie do zdjęci: KUOO ARCHITECTS
Podobne zjdęcia
Komentarze

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future