Kamienica kożuchów od shelter architekci minimalistyczny | homify
< >
KAMIENICA KOŻUCHÓW od Shelter Architekci Minimalistyczny
< >
KAMIENICA KOŻUCHÓW od Shelter Architekci Minimalistyczny
< >
KAMIENICA KOŻUCHÓW od Shelter Architekci Minimalistyczny

Mieszkanie w kamienicy. Pierwotnie w mieszkaniu znajdowały się dwa pokoje, niedoświetlona kuchnia oraz łazienka. Mieszkanie miało służyć rodzinie 2+1. Zdecydowaliśmy się otworzyć kuchnię na salon, a drugi pokój podzielić na dwa mniejsze. Podział nastąpił dość nietypowo, z uwagi na to, że pokój miał proporcje wagonu i tylko jedno okno, oddzieliliśmy docelowy pokój dziecka od głównej sypialni szklaną ścianą z dodatkową wygłuszającą kotarą. Taki zabieg sprawił, że właściciele uzyskali dodatkowy pokój, a mieszkanie stało się niewątpliwie bardziej funkcjonalne. W mieszkaniu znajdują się łuki konstrukcyjne, których wnętrze zdecydowaliśmy się uszanować i odkryć prawdziwy materiał budowlany. Mieszkanie zyskało niepowtarzalny klimat dzięki wyeksponowaniu historii wnętrza. Głównym materiałem została cegła, resztę wnętrza dopełnia biel na ścianach oraz czarny kolor detalu.

Podobne zjdęcia
Komentarze