Słoneczna Katowice: styl , w kategorii Pokój dziecięcy zaprojektowany przez conceptjoana
Słoneczna Katowice: styl , w kategorii Pokój dziecięcy zaprojektowany przez conceptjoana
Słoneczna Katowice: styl , w kategorii Pokój dziecięcy zaprojektowany przez conceptjoana

Słoneczna ulica, słoneczni właściciele… zdjęcia domu w Katowicach.
Mając trójkę dzieci trudno utrzymać porządek i dlatego w tym domu panuje oszczędność w kolorystyce i dodatkach.

Konsekwentnie pojawia się biały z akcentami czerwonego koloru. Najważniejsze były rozwiązania funkcjonalne. Zorganizowanie dużej ilości miejsca do przechowywania było głównym priorytetem. Poddasze jest jednocześnie pokojem rodzinnym jak i wielkim schowkiem. Mieści się tutaj duża szafa oraz mniejsze szafki pod skosami dachu.  Jeden z frontów szafy, to drzwi przesuwane gdzie schodzimy w dół. Najmniejszy pokój i najmniej ustawny musiał pomieścić jeszcze schody na poddasze. Przestrzeń zabrana z pokoju przez schody jest wielofunkcyjna i mobilna. Miejsce pod schodami wykorzystane zostało na szafki i łóżko, które można w zależności od potrzeb wsuwać lub wysuwać. Podobnie jest z trzema pierwszymi stopniami, które możemy wsunąć pod spocznik żeby nie zabierały miejsca na środku pokoju. Balustrada przy schodach na piętro ze względów bezpieczeństwa ale też estetycznych jest pełną drewnianą płytą. Kolejnymi pomieszczeniami gdzie przechowywanie stanowi ważny aspekt ale zostało zgrabnie wkomponowane jest kuchnia z korytarzem i łazienki. Między kuchnią i korytarzem nie została postawiona pełna ścina dzięki czemu szafa jest głęboka, a tylna płyta od strony kuchni jest magnesowa. Idealne miejsce na rysunki dzieci, przepisy i ważne wiadomości.

Kolor: Biały
Podobne zjdęcia
Komentarze

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future