Exit Pracownia Projektowa

Exit Pracownia Projektowa

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt Edit project Dodaj zdjęcie
Exit Pracownia Projektowa
Exit Pracownia Projektowa
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

Apartament na Powiślu

Apartament o powierzchni 160 m2 znajdujący się w centum warszawskiego Powiśla. 

Głównym zadaniem projektowym było powiększenie optyczne przestrzeni. Z kilku niewielkich pokoi powstała jedna przestrzeń dzienna łącząca w sobie funkcje kuchni, jadalni i salonu. Główna sypialnia została powiększona o przestrzeń garderoby i łazienkę z bezpośrednim wejściem z sypialni.  Dla poprawienia proporcji i optycznego podwyższenia wnętrza wszystkie otwory drzwiowe zostały podniesione. Obniżenie wnętrza w niektórych miejscach sufitami podwieszanymi miało służyć wyłącznie ukryciu  niezbędnych instalacji: klimatyzacji, oświetlenia, nagłośnienia.

Założeniem plastycznym było takie zakomponowanie elementów wnętrza , by stanowiły idealną harmonijną uporządkowaną całość. Wnętrze poddane jest rygorowi geometrii , symetrii i proporcji. Każda linia, podział,  w tej uporządkowanej przestrzeni ma znaczenie i kontynuację w innych płaszczyznach dlatego  projekt był opracowany niezwykle starannie. Każdy detal był oddzielnie opracowany. Realizacja projektu wymagała szczególnej dyscypliny.

Dla uwydatnienia walorów samej kompozycji ilość materiałów jest ograniczona a gama kolorystyczna zawężona.  Powtarza się jeden rodzaj kamienia, drewna, jeden kolor ścian.  Wnętrze  utrzymane jest w monochromatycznej kolorystyce wzbogaconej o odcienie brązu i beżu. Wybrane starannie szlachetne materiały :forniry, obicia, tapety mają subtelny dekoracyjny charakter dlatego też świadomie ograniczona jest w tym wnętrzu ilość przedmiotów dekoracyjnych. Dla  utrzymania jednorodności stylistycznej  meble zostały wybrane z jednej fabryki. Wszystkie elementy tego wnętrza miały być częścią uporządkowanej starannie zakomponowanej, wyważonej całości.

  • SALON: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    SALON

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • SALON: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    SALON

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • KUCHNIA: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    KUCHNIA

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • JADALNIA: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    JADALNIA

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • JADALNIA: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    JADALNIA

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • KUCHNIA: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    KUCHNIA

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • HOL: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    HOL

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

  • SYPIALNIA: styl , w kategorii  zaprojektowany przez Exit Pracownia Projektowa

    SYPIALNIA

    autorka zdjęć: Hanka Długosz

Admin-Area