Salon fryzjerski w Żorach, profesjonalista: musk collective design | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:2982:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
musk collective design
musk collective design

musk collective design

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt
Edit project Dodaj zdjęcie
musk collective design
musk collective design
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

Salon fryzjerski w Żorach

Projektując salon fryzjerski chcieliśmy uniknąć typowych rozwiązań funkcjonalnych dla tego typu usługi, czyli układu liniowego, gdzie stanowiska ułożone są pod ścianami pomieszczenia, a przestrzeń centralna jest nieużywana. Korzystając z dobrze doświetlonego wnętrza zaproponowaliśmy kontrastowe rozwiązanie, gdzie ponad 60% powierzchni salonu to showroom, czyli przestrzeń gdzie sztuka fryzjerstwa może być cały czas obserwowana i doceniana przez użytkownika. Stanowiska znajdują się w centrum pomieszczenia, co koncentruje uwagę odbiorców a jednocześnie podkreśla prestiż fryzjera/stylisty.

Strefa poczekalni została całościowo wydzielona za pomocą kontrastującego koloru brązowego od reszty pomieszczeń utrzymanych w bieli i złamanych akcentami drewna. Dodatkowo, w strefie mycia i showroom'u zaprojektowaliśmy szereg mebli, w tym: stanowisko z lustrem stojącym i szafką wykończoną w naturalnym drewnie, ladę recepcyjną uwzględniającą podział kolorystyczny oraz prywatność pracownika, półki na specjalistyczne produkty i szafki. Wszystkie meble zostały dodatkowo wyposażone w oświetlenie liniowe LED.

Autorzy: musk collective design

Lokalizacja: Żory

Inwestor: prywatny

Projekt: styczeń-luty 2014

Realizacja: luty-marzec 2014

Foto: M. Michalak

Współpraca: Stereodesign

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

  • Salon fryzjerski w Żorach Minimalistyczne domowe biuro i gabinet od musk collective design Minimalistyczny

    Salon fryzjerski w Żorach

Admin-Area