Borowczyk Architekci

Borowczyk Architekci

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt Edit project Dodaj zdjęcie
Borowczyk Architekci
Borowczyk Architekci
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

LOFT z widokiem

Loft posiada 67m2 powierzchni, o jego wyjątkowości stanowi wysokość wnętrz sięgająca 3,8m, łukowe sklepienia stropów, oraz aż 7 dużych fabrycznych okien i piękny widok na tereny rekreacyjne loftów.

Cały loft został wyposażony w instalację ogrzewania podłogowego wodnego, stąd decyzja o zastosowaniu na większości powierzchni płyt podłogowych. Zdecydowaliśmy na płyty w rozmiarze 80x80cm, w jasnym szarym kolorze z bardzo delikatnym wzorem imitującym kamień. Stanowią one tło i przeciwwagę dla cieplejszych odcieni brązów wybranych ścian, cegły, oraz elementów drewnianych mebli. Całość tonacji to kontrast pomiędzy bielą i jasną szarością, a ciemnymi brązami w kolorach ścian oraz drewna. Całość, w połączeniu z materiałami takimi jak szkło, stal, kamień i drewno pozwoliło nam uzyskać wnętrze zarówno loftowe, jak i eleganckie.

Na prośbę Inwestora z otwartej powierzchni strefy dziennej wydzieliliśmy dodatkowe pomieszczenie – mały gabinet / sypialnię dla gości – z dużym przeszkleniem ujętym w stalową ramę. Ponadto prawie każda ze ścian wewnętrznych została przesunięta, aby uzyskać optymalny do potrzeb układ oraz powierzchnie pozostałych pomieszczeń. W obrębie kilku ścian stanęła ukryta stalowa konstrukcja antresoli gospodarczej (pawlacza). Wejścia do pawlacza (ok.3m2) oraz mini-garderoby są ukryte i znajdują się w ścianie sypialni pokrytej tapetą. W holu znajduje się szafa o długości 3,6m i wysokości 3,3m, która wraz z pięknym usłojeniem frontów sosna thermo oraz długimi na ponad 2m relingami stanowi dominantę w tej strefie. W szafie została wydzielona sekcja do prania oraz sekcja gospodarcza. 

Wybrane powierzchnie zostały pokryte okładziną ceglaną, ciekawym detalem są drzwi do łazienki z podwyższoną opaską górną, licujące z powierzchnią cegieł. Posadzka i jedna ze ścian w kuchni wykończone zostały tym samym wzorem płytek, co wydziela strefę kuchni, ale daje również interesujący efekt graficzny wraz z kompozycją szafek i detalem stalowej rury wentylacyjnej.

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Korytarz, przedpokój zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Jadalnia zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Domowe biuro i gabinet zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 2
    ["PL"] [Published] Transparentność niejedno ma imię – 6 przykładów
    ["PL"] [Published] Proste triki na optyczne powiększenie wnętrza!
  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

  • LOFT z widokiem: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez Borowczyk Architekci

    LOFT z widokiem

Admin-Area