MEEKO Architekci

MEEKO Architekci

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt Add Shelf Edit project Dodaj zdjęcie
MEEKO Architekci
MEEKO Architekci
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

Mieszkanie w stylu loftowym w Krakowie.

Głównym założeniem projektowym było wykreowanie przestrzeni utrzymanej w duchu industrialnym przy zachowaniu przytulnych akcentów domowej enklawy.

Mieszkanie o powierzchni 70 m2 rozplanowane jest w regularnym kształcie litery „C”. Od wschodu rozpościera się widok na krakowski wieżowiec „Szkieletor”, od zachodu mieszkanie otwiera się na zielony dziedziniec osiedla.

Klimat wnętrz tworzą surowe materiały takie jak stara cegła, szkło, metal, beton, graficzne zestawienie beli i czerni oraz drewno. Rośliny naturalnie zdobią i ożywiają industrialne wnętrze.

Strefę wejściową stanowi hol wykończony starą okładziną ceglaną, wyposażony w konsolę i lustro zaprojektowane na metalowej konstrukcji w kolorze czarnym, drewniane siedzisko oraz obszerną szafę. Szafa garderobiana wykończona jest eleganckimi, ciemnymi fornirowanymi frontami. Hol oddzielony jest od części dziennej stalowo-szklaną ścianą z drzwiami przesuwnymi i stanowi oryginalny portal wejściowy do salonu.

Podłogi wykończone drzewem dębowym ocieplają klimat wnętrz i kontrastują z monochromatycznymi elementami przestrzeni oraz białą zabudową meblową.

Kuchnia wydzielona jest od salonu wyspą, która zasłania część roboczą oraz stanowi wymarzone miejsce na wypicie porannej kawy. Półka na rośliny i książki kucharskie doskonale eksponuje się na tle starej cegły. Półka zaprojektowana jest na konstrukcji stalowej malowanej proszkowo na kolor czarny i stylem nawiązuje do drzwi do salonu oraz wyposażenia holu.

Łazienki utrzymane są w ciemnoszarej kolorystyce o strukturze i rysunku  betonu skomponowanej z fornirowaną zabudową meblową. Kolorystykę i nastrój łazienek przełamuje wykończenie płytkami ściennymi imitującymi drewniane deski.

Sypialnia w neutralnej kolorystyce odcieni szarości jest miejscem odpoczynku i relaksu. Charakteru i przytulnej atmosfery dodają drewniane elementy wykończenia oraz fantazyjnie rozpięte oświetlenie.

Całkowity rozmiar
70 m² (Metraż)
  • Kuchnia i jadalnia

  • Salon

  • Szklana witryna do salonu

  • Jadalnia i kuchnia

  • Kuchnia, jadalnia i salon

  • Kuchnia z wyspą

  • Salon z tarasem

  • Salon i jadalnia

  • Kuchnia

  • Sypialnia

Admin-Area