PAWEL LIS ARCHITEKCI

PAWEL LIS ARCHITEKCI

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt Edit project Dodaj zdjęcie
PAWEL LIS ARCHITEKCI
PAWEL LIS ARCHITEKCI
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

DOM W KLAUDYNIE

Inwestor domu w Klaudynie pod Warszawą to wielki miłośnik bauhausu i w takim klimacie wymarzył sobie dom. Działka na której znajduje się budynek jest zorientowana frontem do południa. To strefa głośna przy ulicy. Ogród znajduje się w głębi działki od strony północy.

Strefy dzienna została zlokalizowana od cichej północnej strony. Cała elewacja od tej strony została przeszklona w poszukiwaniu światła i przestrzeni. Północne światło dnia nie razi nikogo we wnętrzu a otwarcie na ogród powoduje, że zieleń ,,swobodnie,, przenika do wnętrza”.

Na parterze jest tylko jedna wolnostojąca betonowa ściana na której znajdują się podwieszone schody. Ściana zostala tak zaprojektowana, że dzieli przestrzeń parteru na strefę odpoczynku, jadalnię, kuchnie i hall wejściowy. W tubusie widocznym w elewacji frontowej ukryto łazienki. Pokój dzienny zaprojektowany od strony ogrodu ma wysokość 6,5m i można go oglądać z antresoli na piętrze, gdzie umieszczono pozostale pokoje.

Projektując domu o klasycznych proporcjach, stosując dużą ilość przeszkleń, oraz ażurowy strop wsparty na filarach, udało się sprawić, że budynek dobrze wpisał się w działkę zyskując charakter modernistycznego pawilonu.

Admin-Area