Oranżadziarnia, profesjonalista: PB/STUDIO | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
PB/STUDIO
edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt
Edit project Dodaj zdjęcie
PB/STUDIO
PB/STUDIO
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

Oranżadziarnia

Oranżadziarnia – centrum kultury i tradycji w Iwkowej.

Z jednej strony pijalnia gazowanego napoju pozytywnie kojarzonego z czasami dzieciństwa, z drugiej strony, budynek łączący funkcję kulturalną, edukacyjną i społeczną, będący jednocześnie wizytówką gminy. Przewodnią ideą projektu była interpretacja oranżadziarni jako nazwy i głównej funkcji bezpośrednio w formie budynku. Stąd kondygnacja parteru w formie zupełnie lekkich przeszklonych okręgów tworzących przestrzenne bąble zamykające poszczególne funkcje niczym buzujące cząsteczki dwutlenku węgla w butelce gazowanego napoju. Kolejnym założeniem było zestawienie lekkiego parteru z masywną bryłą stromego, dwupołaciowewgo dachu z głębokim okapem. Dzięki temu zabiegowi, bryła nie tylko zyskuje mocną i wyrazistą formę, ale również dodatkową zadaszoną przestrzeń w kondygnacji parteru umożliwiającą rozszerzenie usługowej części budynku. Zastosowane materiały elewacyjne są bezpośrednim nawiązaniem do tradycyjnej, regionalnej architektury ze szczególnym uwzględnieniem cmentarnego kościoła w Iwkowej. W zagospodarowaniu działki, nadrzędnym celem było zaprojektowanie układu przestrzennego w pełni wykorzystującego plac społeczny. Budynek w połączniu z placem ma tworzyć przestrzeń przyjazną użytkownikom i mieszkańcom możliwą do zaadoptowania w zależności od potrzeb.

  • Oranżadziarnia od PB/STUDIO Wiejski

    Oranżadziarnia

  • Oranżadziarnia od PB/STUDIO Wiejski

    Oranżadziarnia

  • Oranżadziarnia od PB/STUDIO Wiejski

    Oranżadziarnia

  • Oranżadziarnia od PB/STUDIO Wiejski

    Oranżadziarnia

  • Oranżadziarnia od PB/STUDIO Minimalistyczny

    Oranżadziarnia

Admin-Area