Brosh Architects
Edytuj
Projekt

Gardnor Road, Hampstead NW3

Główny typ:
Projekty i Pomieszczenia
Główny styl:
nowoczesny
Całkowity rozmiar:
80 m² (Metraż)
Całkowity koszt:
1.096.088 zł

Opis

The project entailed complete renovation and rear extension for a tired 2 bedroom Maisonette located on lower ground and ground level in a 3 storey terraced Victorian property.

The property is located within the Hampstead Conservation Area, London UK.

The property was nearly stripped out from all its’ original features and our aim was to bring back the old charm whilst adapting it to modern living.

Zdjęcia (22)
  • Rear elevation Brosh Architects Nowoczesne domy Cegły

    Rear elevation

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We designed a full-width, 3 meter deep rear extension.

    Roof:

    Part of the extension roof is a balcony that can be accessed from the master bedroom.

    We created a wild-flower roof with the remaining roof space which can be viewed from the master bedroom and stairwell window.

    Materials:

    Most of our bricks were re-used from the demolition stage and some were reclaimed to match existing.

    Sliding doors: We used an IQ Glass heated double glazing door, in winter it also functions as a radiators.

  • Wildflower roof Brosh Architects Nowoczesne domy Cegły

    Wildflower roof

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["NL"] [Published] Een moestuin op je balkon maken: 15 onmisbare tips
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Part of the extension roof is a balcony that can be accessed from the master bedroom.

    We created a wild-flower roof with the remaining roof space which can be viewed from the master bedroom and stairwell window.

  • Master bedroom Brosh Architects Nowoczesna sypialnia Biały

    Master bedroom

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["CO"] [Published] 20 habitaciones con terrazas de ensueño
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Master bedroom with view to the balcony and green roof:

    We carefully dismantled the original 150 year old timber sash window and relocated it to the top of the staircase landing.

    Instead of replacing it with another sash window, we installed French doors that open into a balcony which faces onto a wild flower roof and looks towards the rear garden below.

    As we had to work with the existing space, a standard wardrobe wouldn’t fit the room therefore we designed a bespoke wardrobe to fit the room and to answer our clients brief.

  • Master bedroom Brosh Architects Minimalistyczna sypialnia Biały

    Master bedroom

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    minimalistyczny

    We carefully dismantled the original 150 year old timber sash window and relocated it to the top of the staircase landing.

    Instead of replacing it with another sash window, we installed French doors that open into a balcony which faces onto a wild flower roof and looks towards the rear garden below.

    As we had to work with the existing space, a standard wardrobe wouldn’t fit the room therefore we designed a bespoke wardrobe to fit the room and to answer our clients brief.

  • Master bedroom Brosh Architects Minimalistyczna sypialnia Biały

    Master bedroom

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    minimalistyczny

    We carefully dismantled the original 150 year old timber sash window and relocated it to the top of the staircase landing.

    Instead of replacing it with another sash window, we installed French doors that open into a balcony which faces onto a wild flower roof and looks towards the rear garden below.

    As we had to work with the existing space, a standard wardrobe wouldn’t fit the room therefore we designed a bespoke wardrobe to fit the room and to answer our clients brief.

  • Living room Brosh Architects Nowoczesny salon

    Living room

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 2
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    ["KR"] [Published] 상, 중, 하 난이도로 살펴보는 셀프 인테리어
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We removed the UPVc windows and replaced them with hardwood timber sash windows.

    The glazing was custom made and was distorted so that it will look like the original glass and will complement the house and the street.

    Fireplace: Unfortunately the original fireplace had been removed by the previous owners. However, with a bit of research and looking at old pictures; we managed to find a replica to match the original fireplace.

    Timber flooring: The flooring was heavily distressed and purposely damaged and then applied with ‘old English’ stain to bring back the old charm.

  • Kitchen Brosh Architects Nowoczesna kuchnia Biały

    Kitchen

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We located the kitchen between the living and dining room to bridge between the two areas.

    The units are high gloss in order to reflect as much light as possible coming in from the rear garden and uplift the internal space.

    The kitchen worktop is made of type of resin which is actually more durable than marble stone. It resembles the marble stone of the fireplace surround.

  • Kitchen Brosh Architects Nowoczesna kuchnia Biały

    Kitchen

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We located the kitchen between the living and dining room to bridge between the two areas.

    The units are high gloss in order to reflect as much light as possible coming in from the rear garden and uplift the internal space. The kitchen worktop is made of type of resin which is actually more durable than marble stone. It resembles the marble stone of the fireplace surround.

  • Dining room Brosh Architects Nowoczesna jadalnia

    Dining room

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    The dining room is located within the new extension.

    The extension was built between two high party walls.

    The brick clad feature wall was created from the same bricks that were salvaged and re-used from the demolition process.

    We created a recess (between the ceiling and the wall) along the feature wall and the sliding windows to create feature lighting that bathes the wall in light and conceals the curtain tracks for the windows.

    The glass of the sliding doors can be heated and used as a radiator during the winter time.

  • Dining room Brosh Architects Nowoczesna jadalnia

    Dining room

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["TH"] [Published] จัดการกับเพื่อนบ้านเห็นแก่ตัว แบบสันติวิธี
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    The dining room is located within the new extension.

    The extension was built between two high party walls.

    The brick clad feature wall was created from the same bricks that were salvaged and re-used from the demolition process.

    We created a recess (between the ceiling and the wall) along the feature wall and the sliding windows to create feature lighting that bathes the wall in light and conceals the curtain tracks for the windows.

    The glass of the sliding doors can be heated and used as a radiator during the winter time.

  • Dining room Brosh Architects Nowoczesna jadalnia

    Dining room

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Sliding door detail:

    The dining room is located within the new extension.

    The extension was built between two high party walls.

    The brick clad feature wall was created from the same bricks that were salvaged and re-used from the demolition process. We created a recess (between the ceiling and the wall) along the feature wall and the sliding windows to create feature lighting that bathes the wall in light and conceals the curtain tracks for the windows.

    The glass of the sliding doors can be heated and used as a radiator during the winter time.

  • Dining room Brosh Architects Nowoczesna jadalnia

    Dining room

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    The dining room is located within the new extension.

    The extension was built between two high party walls.

    The brick clad feature wall was created from the same bricks that were salvaged and re-used from the demolition process.

    We created a recess (between the ceiling and the wall) along the feature wall and the sliding windows to create feature lighting that bathes the wall in light and conceals the curtain tracks for the windows.

    The glass of the sliding doors can be heated and used as a radiator during the winter time.

  • Dining room Brosh Architects Nowoczesna jadalnia

    Dining room

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny
  • Staircase Brosh Architects Nowoczesny korytarz, przedpokój i schody

    Staircase

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Main staircase:

    Back in 1970’s, the house was divided into flats, the original staircase removed and a kitchen was installed in this space instead.

    When we deal with period properties, it is very important to be true to the building therefore, we brought back the original layout of the house and (with some research into Victorian floor plans) we designed and built the staircase the way it would have been made 150 years ago.

    We installed a dado rail to match the period with Oak flooring to bring back the old charm.

  • Staircase Brosh Architects Nowoczesny korytarz, przedpokój i schody

    Staircase

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Main staircase:

    Back in 1970’s, the house was divided into flats, the original staircase removed and a kitchen was installed in this space instead.

    When we deal with period properties, it is very important to be true to the building therefore, we brought back the original layout of the house and (with some research into Victorian floor plans) we designed and built the staircase the way it would have been made 150 years ago.

    We installed a dado rail to match the period with Oak flooring to bring back the old charm.

  • Staircase Brosh Architects Nowoczesny korytarz, przedpokój i schody

    Staircase

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 3
    ["NL"] [Published] Ontdek de Beste Ontwerptrucs en Oplossingen voor Opslag
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    ["RU"] [Published] Как организовать хранение обуви креативно
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Main staircase (showing storage)

  • WC Brosh Architects Nowoczesna łazienka

    WC

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Guest WC (located under the staircase):

    We located the WC under the staircase and exposed the original wall.

    However, the wall was not in a good condition so we used some of the salvaged original bricks from the demolition and re-installed them on the wall.

    Small spaces can be boring so in order to spice it up and to make it special, we used an old map of London to complement the exposed brick and timber floors.

    The downlight has internal gold coating to create special character of warm light for this small space.

  • Hallway Brosh Architects Nowoczesny korytarz, przedpokój i schody

    Hallway

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Upper floor's hallways:

    We wanted to bring back the original layout of the house therefore we got rid of the bathroom and created a staircase with a landing in its original place.

    Also, having a proper staircase rather than a spiral staircase was very important to create easy and comfortable circulation / movement around the house.

    The sash window that you see above the landing is the original 150 year old timber sash window relocated from the master bedroom.

  • Bathroom Brosh Architects Nowoczesna łazienka

    Bathroom

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 2
    ["EN"] [Published] The £230k refurb of an 80m² Hampstead maisonette
    ["EN"] [Published] 10 modern lighting ideas for a truly brilliant bathroom
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We installed lighting under the worktop surface. The surface is made from resin and reflects the light as a single surface glow.

    Also, the concealed lighting within the ceiling flood the feature wall with light.

  • Bathroom Brosh Architects Nowoczesna łazienka

    Bathroom

    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We installed lighting under the worktop surface. The surface is made from resin and reflects the light as a single surface glow.

    Also, the concealed lighting within the ceiling flood the feature wall with light.

  • Rear extension Brosh Architects Nowoczesne domy

    Rear extension

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["AE"] [Published] ألبوم: الأبواب الجرارة.. جمال من نوع خاص
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    We designed a full-width, 3 meter deep rear extension.

    Roof: Part of the extension roof is a balcony that can be accessed from the master bedroom.

    We created a wild-flower roof with the remaining roof space which can be viewed from the master bedroom and stairwell window.

    Materials: Most of our bricks were re-used from the demolition stage and some were reclaimed to match existing.

    Sliding doors: We used an IQ Glass heated double glazing door, in winter it also functions as a radiators.

  • Front door Brosh Architects Nowoczesne domy

    Front door

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 4
    ["NL"] Dit zegt jouw huis over jou… .
    ["EN"] [Published] 11 surprising things your home says about you
    ["ID"] [Published] 11 Ide Dekorasi Kuningan yang Menarik dan Mengesankan
    ["NL"] 11 verrassende dingen die je huis over je zeggen
    Kategoria:
    Projekty i Pomieszczenia
    Styl:
    nowoczesny

    Front Railing: Removing the 1970’s railing and going back to the original style.

    Handrail: Restored to its formal glory. Paving: Replacing the 1970’s ‘crazy paving’ with 150 year old York stone to match the rest of the street.

    Front door: Removal of the non-original door and replacing it with a Victorian-style 4-panel door adorned with door knocker, central knob and letter plate.

    Lighting: We fitted a solid brass Victorian lamp (replica) and period-style light bulb to give a Victorian-look as well as match the street lighting.

    Windows: UPVc windows are replaced with slimlite double glazing using a special distorted glass to match the original look and charm. This gives the look of single glazing but still functions as double glazing.

    Decoration: Overall we tidied up the cables, repainted the front courtyard and renovated the window sills.

Admin-Area