Nowe Jeżyce / Budynek biurowo-usługowy, profesjonalista: Easst.com | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3
Easst.com
edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt
Edit project Dodaj zdjęcie
Easst.com
Easst.com
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

Nowe Jeżyce / Budynek biurowo-usługowy

Kamienica Nowe Jeżyce została zaprojektowana na terenie historycznej dzielnicy
Poznania Jeżyce. Wypełniła lukę na zaniedbanej narożnikowej działce pomiędzy ulicami Kraszewskiego i Bukowską. W ramach 5-ciu kondygnacji nadziemnych zaprojektowano usługi na parterze (dostępne z ulicy) oraz na piętrze. Reszta powierzchni została przeznaczona na biura. Parking został zrealizowany na kondygnacji podziemnej. Budynek został wyposażony w windę, główną klatkę schodową oraz dodatkowo w schody ruchome komunikujące parter z piętrem. W swojej formie nawiązuje do kamienic znajdujących się w sąsiedztwie – ma zaakcentowane podziały między piętrami, które są współczesną interpretacją gzymsu. Narożnik został podkreślony przez nowoczesną formę wykusza, podobnie wejście główne do części biurowej zostało zaakcentowane przez mniejszy wykusz. Oba są w pełni przeszklone, na ich szczytach znajdują się balkony. Elewacja jest grą otworów okiennych z naprzemiennie umiejscowionymi elementami tafli szklanych pełniących funkcję port-fenetre. Duża powierzchnią przeszkleń ma zapewnić lekkość bryle budynku oraz zapewnić dużą ilość światła naturalnego na piętrach biurowych. Z powierzchni na wyższych kondygnacjach rozciąga się wspaniały widok na korony drzew oraz ceglane budynki policji i sądu na ulicy Bukowskiej. Tylne elewacje mają z kolei widok na teren Starego Zoo. Na elewacji została zastosowana płyta włókno-cementowa w kolorze szarym. Budynek ma w swojej minimalistycznej i oszczędnej formie wpasować się w historyczne otoczenie a nie z nim konkurować.

  • Nowe Jeżyce / najazd z narożnika od Easst.com Minimalistyczny

    Nowe Jeżyce / najazd z narożnika

  • Nowe Jeżyce / elewacja boczna od Easst.com Minimalistyczny

    Nowe Jeżyce / elewacja boczna

  • Nowe Jeżyce / perspektywa od Easst.com Minimalistyczny

    Nowe Jeżyce / perspektywa

Admin-Area