PL+sp. z o.o.

PL+sp. z o.o.

edit edit in admin Poproś o opinię Nowy projekt Edit project Dodaj zdjęcie
PL+sp. z o.o.
PL+sp. z o.o.
Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Wysłane!
Ten profesjonalista odpowie tak szybko, jak to możliwe!

DOM W LESIE

Budynek zlokalizowano na gęsto zadrzewionej działce z widokiem na pobliską rzekę. Zarówno ukształtowanie terenu jak i otwartość inwestora na nowatorskie pomysły pozwoliły stworzyć trwały i oryginalny w formie budynek wpisany w otoczenie.

W układzie funkcjonalnym domu wydzielono cztery czytelne strefy: gospodarczą, dzienną, gościnną oraz nocną. Strefę gospodarczą stanowi dwustanowiskowy garaż oraz pomieszczenie gospodarcze na rowery oraz sprzęt wodny. Strefa dzienna, do której prowadzi przestronny hol, stanowi salon, jadalnia, kuchnia oraz toaleta. W salonie oraz holu znajdują się przeszklone wyjścia na zewnętrzny, w połowie zadaszony taras otwierający się na rzekę. Na kolejną strefę umiejscowioną w parterze budynku składa się pokój gościnny oraz gabinet – dostępne z holu. Na piętro, które stanowi strefę nocną, można dostać się otwartymi, jednobiegowymi schodami. W tej części budynku usytuowano sypialnie, dużą łazienkę oraz garderoby.

Niewątpliwym atutem budynku są zielone „tarasy” znajdujące się nad salonem oraz garażem. Zamiast trawy zastosowano ściółkę leśną. Mech oraz igliwie z lasu sosnowego umieszczone na dachach sprawiają wrażenie wyciętego fragmentu lasu wyniesionego nad pierwszą kondygnacje budynku.

Dwa materiały zastosowane do wykończenia zewnętrznego zapewniają trwałość elewacji oraz wpisują budynek w otoczenie. Ceglany dwukondygnacyjny trzon dzieli budynek na dwie części: od strony podjazdu garaż z częścią gospodarczą oraz od strony rzeki część dzienną z dużym tarasem wypoczynkowym Posadzka tarasu oraz podjazd wyłożone brukiem klinkierowym, który harmonijnie nawiązuje do elewacji budynku, stanowią spójną całość z bryłą budynku. Duże okna sprzyjają poczuciu integralności wnętrza domu z otoczeniem, a rozrzeźbiona bryła budynku nadaje mu lekkości.

Autorzy: Paweł Litwinowicz, Piotr Kluj

Całkowity rozmiar
19.23 × 7.82 × 23.48 m / 287.54 m² (Długość, Wysokość, Szerokość / Metraż)
Lokalizacja
PIŁA
  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 2
    ["RU"] [Published] 6 больших домов с плоской крышей
    ["PL"] [Published] 6 wspaniałych domów z płaskim dachem
  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

    Edytorskie Katalogi Inspiracji z tym zdjęciem
    Katalogi Inspiracji: 1
    ["PL"] [Published] Rodzaje cegieł – które będą najlepsze do Waszego domu?
  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

  • DOM W LESIE, PL+: styl nowoczesne, w kategorii Domy zaprojektowany przez PL+sp. z o.o.

    DOM W LESIE, PL+

Admin-Area