Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Modernistyczny dom nad brzegiem jeziora

Justyna Dziesińska Justyna Dziesińska
Loading admin actions …

Dom, który dziś chcielibyśmy Wam przedstawić zaprojektowany został przez Thomasa Beyera, niemieckiego architekta, któremu doskonale udało się zachować harmonię i równowagę między modernistycznym, niezwykle nowoczesnym projektem, a naturą. Dom znajduje się w świetnej lokalizacji, z jednej strony otacza go las, natomiast z drugiej możemy podziwiać jezioro. Prywatność, spokój oraz bujna natura doskonale wpływają na nasze samopoczucie oraz nastrój, dzięki temu możemy się wyciszyć, ukoić nerwy i w pełni wypocząć przed kolejnym ciężkim dniem. Jeśli jesteście ciekawi jak dom prezentuje się w środku to zapraszamy!

Otoczenie

Jak już wspomnieliśmy dom znajduje się w lesie, pośród wysokich, smukłych sosen. Budynek jest przedstawicielem stylu modernistycznego, bardzo prostego i nowoczesnego. Na planie prostokąta powstały trzy moduły znajdujące się kolejno na trzech kondygnacjach. Założeniem architekta były przede wszystkim prostota oraz minimalizm projektu. Biały kolor elewacji wyśmienicie kontrastuje z wszechobecną zielenią, dzięki temu konstrukcja prezentuje się bardziej atrakcyjnie. 

Bryły

Dzięki tej fotografii możemy nieco lepiej przyjrzeć się oryginalnej bryle. Poszczególne kondygnacje są tak nałożone na siebie, aby tworzyć niestandardową formę. Parter oraz pierwsze piętro posiadają szerokie okna, przez które wpada mnóstwo naturalnego światła. Dzięki takiemu rozwiązaniu udało się zintegrować część wewnętrzną budynku z otoczeniem. Poza tym przeszklenia stworzyły poczucie większej przestrzeni. Całość świetnie współgra z naturalnym otoczeniem, idealnie dobrane kolory, materiały sprawiają, że dom tworzy spójny organizm z przyrodą. 

Taras

Z boku budynku znajduje się taras, z którego możemy podziwiać zapierający dech w piersiach widok spokojnej tafli wody. Ogromne okna, w których odbijają się korony sosen, zapewniają właścicielom dostatek naturalnego światła oraz doskonały punkt obserwacyjny. Balustrada balkonu została tak zaprojektowana, by nie odwracać uwagi od ekstrawaganckiej bryły budynku, a podkreślać jego minimalizm i prostotę. Dom prezentuje się naprawdę ciekawie i oryginalnie. Nie możemy się doczekać aż ujrzymy jego wnętrze!

Salon

Część dzienna znajduje się na parterze i utrzymana została w jasnej kolorystyce. Minimalizm, który był widoczny w projekcie tego budynku, daje również o sobie znać wewnątrz. Bohaterem tej przestrzeni ma być widok, nie aranżacja czy wyrazista kolorystyka. Wiekowe, wysokie sosny, tworzą niesamowity widok, można by rzec, że salon jest tłem dla naturalnego i harmonijnego obrazu lasu. Aby zachować możliwie jak najwięcej prywatności i odizolować się o wścibskich sąsiadów, zdecydowano się na jasne zasłony, które w razie potrzeby odseparują nas od otoczenia.

Kuchnia

Kuchnia stanowi ciekawy kontrast w stosunku do aranżacji salonu. Błyszczące, laminowane meble kuchenne, soczyście zielony panel ścienny oraz kolorowe kwiaty dodają energii i żywiołowości tej przestrzeni. Z kolei błyszczące szafki charakteryzują tę przestrzeń jako niezwykle elegancką i luksusową. Z kuchni znajduje się przejście do jadalni, natomiast jadalnia połączona jest z salonem. Cała przestrzeń ma charakter otwarty. 

Jadalnia

Jadalnia jest łącznikiem między kuchnią a salonem. Jej aranżacja nieco odbiega od reszty domu. Nad drewnianym, masywnym stołem zawisła bardzo efektowna lampa, natomiast stół otoczony został czterema, czarnymi krzesłami typu Freischwinger. Całość prezentuje się niezwykle efektownie, elegancko i z klasą.  

Schody

Piękne drewniane schody prowadzą nas na pierwsze piętro, gdzie znajdują się prywatne pomieszczenia gospodarzy. Ciepły odcień drewna doskonale współgra z chłodną, betonową ścianą oraz szeregiem jasnych szafek. Za białymi szafkami ukryto bowiem miejsca do przechowywania, które pozwoliły uporządkować tę przestrzeń i zapewnić gospodarzom odpowiednią ilość miejsc do składowania mniej potrzebnych rzeczy. 

Komu marzy się taki dom nad jeziorem? 
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu