Projekty,  Domy zaprojektowane przez Müllers Büro

Niewielki dom – wielkie wrażenie!

Alicja Olko Alicja Olko
Google+

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

Popularne i jakże prawdziwe twierdzenie brzmi: im mniej, tym więcej! Dziś pokażemy Wam dom jednorodzinny, który jest najlepszym dowodem na jego prawdziwość. Zlokalizowany na niewielkiej działce pod lasem, o prostej, ale ponadczasowej bryle, wykonany został z nowoczesnych, trwałych materiałów i utrzymano go w neutralnej kolorystyce. Wszystko to sprawia, że domek ten jest urokliwy w swojej prostocie, ale także nie odbiega od standardów współczesności. Zarówno z zewnątrz, jak i w środku udowodnia, że małe (i proste) jest piękne!

Widok z zewnątrz

Choć nie można zaprzeczyć, że dom dom jest niezwykle nowoczesny, to jednak kształtem swojej bryły nawiązuje do tradycyjnej „stodółki”. Dwuspadowy, idealnie symetryczny dach odpowiada głównie za ten wyjątkowy charakter budynku. Dom jest niewielki, a jego projekt idealnie nadaje się na małą działkę.

Widok od strony ogrodu

Z drugiej strony domu znajduje się niewielki, ale atrakcyjnie zaprojektowany ogród. Po prawej stronie znajduje się wyłożono kamiennymi płytami miejsce na taras, który urządzono przy użyciu eleganckich mebli z wikliny i drewna. Ta strona domu charakteryzuje się liczniejszymi przeszkleniami, otwierającymi wnętrze domu na otoczenie. Śnieżnobiała fasada wraz z jasno szarymi dachówkami stanowi neutralne i stonowane dopełnienie wspaniałego naturalnego krajobrazu, stanowiącego tło dla budynku.

Wnętrze pełnie światła

Także w środku postawiono na aranżację zdominowaną przez jasne kolory i naturalne materiały. Liczne okna wpuszczają do środka mnóstwo naturalnego światła. Wrażenie to potęguje dodatkowo świetlik, umieszczony tuż nad jadalnią. Dzięki niemu obszar ten skąpana jest w promieniach słońca. Proste, ale eleganckie meble, a także mnóstwo zieleni w środku, a także tej przenikającej z zewnątrz, czynią z tego wnętrza przestrzeń przyjemną i przytulną.

Moc światła

Wysoki sufit na obszarze jadalni wykorzystano do tego, aby do wnętrza domu wpuścić jak najwięcej naturalnego światła. Na tym zdjęciu spoglądać możemy na nie z zupełnie innej perspektywy- pozwala nam ono docenić moc światła w połączeniu z bielą powierzchni ścian oraz jasnym drewnem podłóg. Taka kombinacja gwarantuje, że pomieszczenie zdawać się będzie jaśniejsze i przestronniejsze.

Otwarta strefa dzienna

Salon, kuchnia i jadalnia stanowią jedną strefę dzienną. Życie domowników rozgrywa się zatem głównie na parterze, którego aranżacja umożliwia im wspólne spędzanie czasu. Po lewej stronie dostrzegamy białą kuchnię o zabudowie o gładkich matowych frontach. Blat kuchenny oddziela jej obszar od jadalni, sprawiając, że przygotowywanie posiłków staje się tutaj kolegialnym procesem. Po prawej stronie zlokalizowano salon.

Gabinet na poddaszu

Na poddaszu, poza częścią prywatną z sypialniami i łazienkami, zlokalizowano także domowy gabinet, pełniący jednocześnie rolę pracowni. Neutralna biel dominuje w tym wnętrzu, czyniąc je idealnym pomieszczeniem, które nie rozprasza i skłania do pracy. Liczne okna wpuszczają do środka naturalne światło, ale pozwalają także spoglądać na zewnątrz w poszukiwaniu inspiracji. Proste meble, stonowane kolory, funkcjonalność i wygodna- to prześwieca w aranżacji wnętrz tego domu!

Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu