Apartament Dąbie: styl , w kategorii Jadalnia zaprojektowany przez Partner Design

Przyciąga spojrzenia i wywołuje cień zazdrości

homify.Pl homify.Pl
Loading admin actions …

Jedną z naszych ulubionych rzeczy jest odwiedzanie najpiękniejszych domów i mieszkań. Tym razem, mamy dla Was nie lada gratkę wyjętą spod ręki naszych rodzimym architektów wnętrz z Wrocławskiego studio PartnerDesign.

W tym mieszkaniu panuje lekka, ale elegancka atmosfera. Mamy poczucie przestrzeni i wolności, mimo, że metraż nie jest wielce imponujący. Całość jest bardzo nowoczesna, ale ponadczasowa. Z resztą, zobaczcie zdjęcia, a przekonacie się, co mamy na myśli!

​Jedno pomieszczenie – trzy strefy

Z tej perspektywy widzimy, że na otwartym planie swoje miejsce znalazł salon, niewielka jadalnia i kuchnia. Mimo braku ściany i drzwi, kuchni nie można jednak nazwać typowym aneksem. Zwróćmy jednak uwagę na idealnie oddzielone od siebie strefy. Za pomocą różnych barw i podłóg (oraz dywanów), dokładnie wyznaczono granice pomiędzy jadalnią i salonem, oraz jadalnią i kuchnią, mimo, że nie ma żadnych fizycznych barier między nimi. To się nazywa architektura w nowoczesnym wydaniu!

​Nietuzinkowe oświetlenie strefy jadalnianej

Nad stołem jadalnianym cudowna lampa w formie ostrosłupa. Jeśli szukacie nowoczesnych i intrygujących elementów wykończeniowych, to ta lampa na pewno zasługuje na Waszą uwagę!

Ciekawa geometria została również wykorzystana w podstawie stołu. Bo kto powiedział, że stół musi być nudny?

​Salon

Ułożenie niebieskiego dywanu pozwoliło stworzyć osobną strefę salonową. Nie jest to jednak jedyny element tego designu, który zwraca na siebie uwagę! Ściana z podświetleniem LED, a także dobór kolorystyki zachwyca i zniewala.

​Biało drewniana kuchnia

W kuchni pokazuje się większy kontrast bieli z drewnem. Białe fronty w połysku to zdecydowanie strzał w dziesiątkę w nowoczesnym mieszkaniu.

Zadbano również o to, by nie brakowało szafek i szuflad. Co więcej, miłośnicy win będą uradowani widząc regał na wino.

​Wygoda to podstawa

W salonie znajduje się niezwykle wygodna kanapa. Nie mogłoby się bez takiej obyć w miejscu, gdzie samo oglądanie telewizji (a może otoczenia telewizora) sprawia tak wiele przyjemności.

Na kanapie pojawiło się wiele poduszek w różnej tonacji szarości i błękitu, co doskonale pasuje do ogólnej aranżacji wnętrza, a już szczególnie do designu panującego w salonie. Z resztą, jak już wiecie, poduszek nigdy za dużo!

Co myślicie o tym wnętrzu?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Darmowa konsultacja

Znajdź inspirację do Twojego domu