WaWer Love: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez HoH studio

Przytulne mieszkanko na poddaszu

A.D. A.D.

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

W tym Katalogu Inspiracji zaprezentujemy Wam wnętrze przyjemnego mieszkania położonego na poddaszu budynku mieszkalnego w Warszawie. Apartament zostało całkowicie zaaranżowany przez architektów z biura HOH STUDIO.

Dzięki nowoczesnym meblom, ciekawym, wzorzystym tekstyliom w różnych kolorach, nawiązujących do stylu skandynawskiego, wnętrze zyskało niepowtarzalny urok i charakter. Architekci pracując nad tym apartamentem, podobnie jak w każdym z tworzonych przez siebie projektów, wyszli z założenia, że aranżacja wnętrz to zajęcie , które powinno przynosić ogromną dawkę radości, dlatego efekty ich pracy są bardzo zjawiskowe: pozytywna i przytulna aura jest widoczna w każdym metrze kwadratowym. Zobaczcie sami. 

Uroczy salon

WaWer Love: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Mieszkanie jest dwupoziomowe i jego górna kondygnacja znajduje się na poddaszu budynku. Salon mieści się na dolnej kondygnacji, wraz z otwartą kuchnią, łazienką, sypialnią i jadalnią. Naszą uwagę przykuwa staranna zabudowa meblowa, obejmująca podwieszone szafki po dwóch stronach telewizora. Panel telewizyjny został wykończony cegłą, co doskonale ociepla wszechobecną biel i cudownie współgra z drewnianymi akcentami. 

Rozmieszczenie

WaWer Love: styl , w kategorii Salon zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Jak już wspomnieliśmy, na dolnej kondygnacji znajduje się część dzienna. Została ona bardzo starannie zaprojektowana i usytuowana na planie litery L, dzięki czemu kuchnia pozostaje otwarta, jednak nie ma bezpośredniego kontaktu z salonem, który służy domownikom w celach wypoczynkowych. Spójrzcie na tę piękną, nowoczesną lampę nad stolikiem kawowym!

Jasna kuchnia

WaWer Love: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Nowoczesna kuchnia z półwyspem posiada subtelne detale o charakterze skandynawskim, nawiązujące do reszty aranżacji. Białe meble to krzyk mody ostatnich lat, jak widać w tym wnętrzu sprawdzają się idealnie: za ich sprawą kuchnia wtapia się w otoczenie, nie tworząc konkurencji dla zjawiskowego stołu w kąciku jadalnianym. 

Z perspektywy kuchni

WaWer Love: styl , w kategorii Kuchnia zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Od strony kuchni widać, jak jasne i przyjemne jest wnętrze apartamentu. Spora ilość okien powoduje, że dzienne światło rozlewa się po pokojach, nadając im bardzo przyjemną i pozytywną atmosferę. 

Sypialnia

WaWer Love: styl , w kategorii Sypialnia zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Nie mniej starannie co salon, architekci zaprojektowali sypialnię. Znów możemy obserwować nietypowe oświetlenie, w stylu retro, zestawione ze współczesnymi meblami. Spokojna paleta kolorystyczna idealnie sprawdza się w sypialni, tworząc spokojną i sprzyjającą relaksowi aurę. Naszą uwagę przyciągnęła także pojemna szafa, zrobiona na zamówienie, z niebanalnie wkomponowanym lustrzanym frontem. 

Ciepła i nowoczesna łazienka

WaWer Love: styl , w kategorii Łazienka zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Nie łatwym zadaniem jest połączenie nowoczesności z przytulną atmosferą ponieważ w powszechnym mniemaniu, te dwie cechy wykluczają się. Architekci udowodnili, że nie jest to prawda: zestawili biel, nowoczesne meble i ciekawy projekt oświetlenia z drewnianymi elementami, które całkowicie ociepliły wnętrze. 

Poddasze

WaWer Love: styl , w kategorii Domowe biuro i gabinet zaprojektowany przez HoH studio
HoH studio

WaWer Love

HoH studio

Na wyższej kondygnacji znajduje się reszta pokoi, w tym dodatkowy pokój dla gości. Z powodu usytuowania na poddaszu okna są mniej liczne niż miało to miejsce na dole, ale mimo to pokoje są niezwykle jasne. Białe ściany doskonale odbijają światło, rekompensując braki okien. Skandynawskiego szyku nadaje drewniana ściana z wbudowanym zegarem oraz uroczy dywan we wzory. 

Jak Wam się podoba to mieszkanie? 
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu