Projekty,   zaprojektowane przez 以恩設計

Pomysłowy remont mieszkania na Tajwanie

Alicja Olko Alicja Olko
Google+
Loading admin actions …

Mieszkanie, którego transformację pokażemy Wam dzisiaj, znajduje się na przedmieściach tajwańskiego miasta Taichung. Lokalizacja miała z całą pewnością wpływ na styl, w jakim urządzono wnętrze apartamentu- było ono nieco prowincjonalne, staromodne. Właścicielom, czteroosobowej rodzinie, podobał się rozkład, pragnęli jednak zmian w aranżacji wnętrz. Obejrzyjcie zdjęcia sprzed remontu, jak i te wykonane po jego zakończeniu.

Plan

Spójrzmy na plan wnętrz. Wejście, przy którym umieszczono czerwoną strzałkę, otwiera się bezpośrednio na salon z aneksem kuchennym. Po prawej stronie znajduje się toaleta. Z salonu przechodzi się bezpośrednio do dwóch komfortowych sypialni.

Przed: nijaki przedsionek

Przedpokój o relatywnie dużym rozmiarze był jednak fatalnie wykończony- nijakie kolory i materiały składały się na posępną całość.

Po: przedpokój po zmianach

Przedpokój zintegrowano ze strefą dzienną. Wejście do mieszkania otwiera się bezpośrednio na salon. Ściany w pomieszczeniu pomalowano jasnym żółtym kolorem, który ożywia wnętrze.

Przed: salon

Potencjał salonu o dużych oknach nie był wcześniej wykorzystany. Należało przemalować ściany i nowym materiałem wyłożyć podłogi.

Po: salon w nowej odsłonie

Tak prezentuje się salon zintegrowany z przedpokojem. Biała komoda oddziela jeden obszar od drugiego. Pomieszczenie wyposażono w komfortowe meble, które zaaranżowano tak, aby w optymalny sposób wykorzystać powierzchnię pomieszczenia.

Po: salon z innej perspektywy

Pod oknem stworzono dodatkowe miejsce do siedzenia- niski parapet zamieniono w ławkę z funkcją przechowywania.

Przed: kiczowata kuchnia

Różowe meble w kuchni? Estetyka Hello Kitty nigdy nie była w modzie. W nowej kuchni należało zatem przede wszystkim wymienić meble.

Po: unowocześniona kuchnia

Meble kuchenne przemalowano na ponadczasową biel. Kuchnię od salonu oddziela pomysłowy segment, pełniący rolę regału oraz stołu jednocześnie. Praktyczny sposób na zaoszczędzenie przestrzeni.

Przed: sypialnia

Kolejne pomieszczenie, któremu zupełnie brakowało charakteru. Zmiany przydałyby się i tutaj.

Po: sypialnia w stylu wiejskim

Właściciele nie chcieli zupełnie odciąć się od wiejskiej estetyki- ściany sypialni pokryli tapetą w kwiaty, a wnętrze wyposażyli w masywne drewniane łóżko o bogato zdobionej ramie.

Co myślicie o tym projekcie?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Darmowa konsultacja

Znajdź inspirację do Twojego domu