Projekty,   zaprojektowane przez 坤儀室內裝修設計有限公司

Metamorfoza mieszkania, po której wierzymy w cuda

Aśka Warchał Aśka Warchał
Loading admin actions …

Artykuły spod znaku 'Przed i po' należą chyba do naszych ulubionych. Dlaczego? Jest coś emocjonującego w oglądaniu spektakularnych metamorfoz domów lub mieszkań, ciekawość jakim efektem zakończą się wysiłki profesjonalistów i czy marzenia właścicieli zostaną spełnione. Dawanie nieruchomości kolejnej szansy w pewien sposób napawa optymizmem. Najważniejsze jednak dla nas jest udowodnienie Wam i nam samym, że nawet najbardziej zaniedbaną przestrzeń, taką znajdującą się w stanie naprawdę krytycznym, da się uratować, a jej remont nie powinien nas przerażać. 

To, co udało się osiągnąć projektantom wnętrz z chińskiego Kunyi-Design, sprawia, że zaczynamy wierzyć w cuda! Na początku musiało być im niezwykle ciężko…

Kuchnia przed: Krajobraz po katastrofie

Projekt, o którym mowa, to mieszkanie w Tajpej, czyli drugim co do wielkości mieście Republiki Chińskiej. Nie sprawiłby on jednak, że mielibyśmy ochotę wybrać się do Azji… Zupełnie zapuszczona kuchnia bez prawie żadnych instalacji, ogołocona z mebli, pełna starych płytek, zacieków, z odpadającymi tynkami – po prostu katastrofa!

Kuchnia po: Biało i z pomysłem

Trudno uwierzyć, prawda? A jednak, dla ekspertów homify nie ma rzeczy niemożliwych i tak powstała wspaniała, nowoczesna kuchnia. Podobnie jak przy oryginalnym planie pomieszczenia zdecydowano się na zabudowę na całej długości ściany naprzeciwko okna. Teraz połyskujące, białe fronty zabudowy dodatkowo odbijają światło. Po płytkach pozostało tylko wspomnienie.

Balkon przed: Wspomnienie świetności

Dawniej do mieszkania wchodziło się przez balkon. Kolorowa zabudowa, resztki ciekawie dobranych płytek… istnieją ślady, że kiedyś być może było tutaj całkiem interesująco. Ale dawno, dawno temu!

Balkon po: Wygodny przedpokój

Podczas prac remontowych balkon zabudowano i połączono go z salonem. Dzięki temu zyskano dodatkowe metry oraz wprowadzono więcej naturalnego światła do pokoju dziennego – wszystko za sprawą wielkiego okna. Obie strefy dzieli ażurowa konstrukcja o kształcie przywodzącym na myśl geometryczną interpretację gałęzi drzew.

Salon po: Wysmakowane miejsce spotkania

Zajrzyjmy zatem głębiej, czyli przenieśmy się do salonu. Jego centralnym punktem jest ogromna przestrzeń wypoczynku z wielkim narożnikiem, na którym z pewnością pomieszczą się wszyscy domownicy. Uwagę zwraca ściana wyłożona dekoracyjnym kamieniem oraz oryginalne oświetlenie sufitu.

Łazienka przed: Przeterminowane retro

W tej łazience strach byłoby brać prysznic, zwłaszcza, że trzeba byłoby stanąć w bardzo głębokim brodziku. Potrafimy sobie wyobrazić dawne czasy, kiedy silny akcent niebieskiego przydawał charakteru całkowicie białej łazience. Teraz jednak konieczne były diametralne zmiany i to jak najszybciej!

Łazienka po: Pełnia nowoczesności

Nieco bardziej nowocześnie, prawda? Narożna kabina prysznicowa jest niezwykle wygodna i przestronna. Jedynie niebieski dywanik zdaje się być mrugnięciem oka w stronę przeszłości…

Czy macie doświadczenie w remontach? Mieliście aż tak spektakularne efekty?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu