Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Od brzydkiego kaczątka do pięknego domu!

Alicja Olko Alicja Olko
Google+
Loading admin actions …

Dziś zabierzemy was do Amsterdamu, gdzie obejrzymy wspólnie niezwykłą metamorfozę typowego holenderskiego domu znad kanału. Ceglany szeregowiec z XIX wieku znajdował się w opłakanym stanie, zarówno na zewnątrz, jak i w środku. Architekci ze studia projektowego VASD dostrzegli duży potencjał w tym budynku i podjęli się jego restauracji. Rezultat końcowy Was zachwyci!

Przed: brzydki front

Patrząc na budynek z zewnątrz przed renowacją dostrzegamy od razu, że wcześniej podjęto się prób jego unowocześniania, jednak obie wołają o pomstę do nieba. Zarówno biały ganek, jak i czarna weranda nie pasują do klasycznej ceglanej fasady, a dodatkowo gryzą się ze sobą.

Po: stylowa dobudówka

Co za metamorfoza! Od razu rozpoznać można, że powiększono przestrzeń, decydując się na stylową dobudówkę. Nowoczesny budynek o prostej, sześciennej formie jest od strony ogrodu całkowicie przeszklony, łącząc wnętrze domu z obszernym tarasem. Z zewnątrz dobudówka jawi się industrialnie, jako będąc połączeniem metalu i szkła, obramowanego białym tynkiem. W tym wydaniu doskonale komponuje się z ceglaną fasadą.

Przed: zaniedbana kuchnia

Stara kuchnia znajdowała się w głębi domu i, pomimo tego, że zlokalizowana była w dobudówce, nie korzystała z naturalnego światła wpadającego z zewnątrz. Zarówno sama zabudowa, jak i materiału użyte na wszystkich powierzchniach, zadawały jej staromodny charakter.

Po: kuchnia w stylu eklektycznym

Po metamorfozie nowa kuchnia zlokalizowana została tuż przy dużym oknie, stając się pomieszczeniem jasno oświetlonym i przestronnym. Znajduje się w dobudówce, która charakteryzuje się niezwykle wysokim sufitem, co dodatkowo potęguje wrażenie dostępnej przestrzeni. Ciekawie zagrano tutaj kolorem, pokrywając tylną ścianę farbą w odcieniu morskiego turkusu, a wybierając meble o barwie chabrowej. Duża metalowa wyspa kuchenna zapewnia nie tylko przestrzeń roboczą, ale także miejsce do przechowywania. Parkiet w jodełkę wprowadza przytulny klimat do tego wnętrza.

Przed: stary salon

Salon we wcześniejszym wcieleniu znajdował się w ciemnym pomieszczeniu, które oddzielone było od pozostałej części domu za pomocą staromodnych, przesuwanych drzwi. Drewniane podłogi prezentowały się fatalnie, zwłaszcza w towarzystwie przybrudzonych ścian.

Po: stylowe wnętrze

Po metamorfozie wnętrza prezentują się nowocześnie i stylowo. Emanują swoistym czarem, widocznym zwłaszcza w doborze materiałów i kolorów. Dominują naturalne surowce, takie jak drewno, oraz ciepłe kolory- brązy, beże i fiolety. Białe, świeżo odmalowane ściany stanowią doskonałe tło dla tej eklektycznej aranżacji.

Przed: niegustowna łazienka

Dobór kolorów w łazience nie pozostawia żadnych wątpliwości co do tego, że na wnętrze tak niegustowne nie ma w tym domu miejsca. Poza gryzącymi się odcieniami pomarańczy i fioletu, pomieszczenie było dość duże, a jego przestrzeń zupełnie niewykorzystana.

Po: skandynawski czar

Nowa łazienka nie mogła bardziej różnić się od starej- po remoncie emanuje skandynawskim urokiem, jest minimalistyczna i elegancka. Zaaranżowano ja niemal całkowicie w bieli, wpuszczając przez duże okno mnóstwo naturalnego światła. Otwarto ją na sypialnię, tworząc wyjątkowo strefę prywatną dla właścicieli.

Jak Wam się podoba efekt po?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu