Nadzwyczajna przemiana brzydkiego kaczątka - polska kostka odmieniona

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Nadzwyczajna przemiana brzydkiego kaczątka – polska kostka odmieniona

Alicja Olko Alicja Olko
METAMORFOZA KUCHNI: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
Loading admin actions …

Projektanci z pracowni architektonicznej Na No Wo Architekci postanowili przeprowadzić metamorfozę typowej polskiej kostki- reliktu architektury czasów PRL-u. Projekt realizowali dla siebie samych i niewielu wierzyło w jego powodzenie. 

Największym mankamentem budynku był całkowity brak funkcjonalności- wejście znajdowało się na jego tyłach, pomieszczenia były nieodpowiednio zorientowane względem stron świata, co czyniło je ciemnymi, a wnętrza były podzielone na małe, ciasne pomieszczenia. 

Głównym celem projektantów stało się zatem nie tylko poprawienie estetyki domu, ale także nadanie jego wnętrzom funkcjonalności, aby mieszkało się w nich wygodnie.

Przed i po: od ponurej kostki do nowoczesnego domu

METAMORFOZA KOSTKI Made In PRL: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
NA NO WO ARCHITEKCI

METAMORFOZA KOSTKI Made In PRL

NA NO WO ARCHITEKCI

Dom z Wrocławia zmienił się nie do poznania. Ponura kostka o burej fasadzie i małych oknach przeistoczona została w nowoczesny i stylowy dom. Elewację pokryto śnieżnobiałym tynkiem oraz wykuto nowe otwory na większe okna. Rozmieszczono je regularnie i symetrycznie, podnosząc estetykę budynku.

Przed i po: metamorfoza salonu

METAMORFOZA SALONU: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
NA NO WO ARCHITEKCI

METAMORFOZA SALONU

NA NO WO ARCHITEKCI

Remont wnętrz miał na celu wpuszczenie do nich naturalnego światła i ich płynnego połączenia z ogrodem. Wyburzono wszystkie ściany działowe na parterze, tworząc otwartą strefę dzienną. We wnętrzu pozostawiono tylko jedną ścianę, wspierającą schody na piętro. Zamiast masywnych grzejników zdecydowano się na nowoczesne ogrzewanie podłogowe. Wnętrza wyposażono w meble wykonane z drewna, o lekkim i stylowym designie. Nie brak w nich elementów designerskich- lamp czy dodatków.

Po: kuchnia

METAMORFOZA KUCHNI: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
NA NO WO ARCHITEKCI

METAMORFOZA KUCHNI

NA NO WO ARCHITEKCI

Każdej przestrzeni we wnętrzach poświęcono sporo uwagi. Choć kuchnia jest wąska, to udało się ją wygodnie i funkcjonalnie urządzić. Pomalowane na biało ściany ciekawie kontrastują z powierzchniami z surowej, wyeksponowanej cegły. Meble kuchenne o białych frontach zajmują obie długości ścian i gwarantują mnóstwo miejsca na przechowywanie. Pięknie komponują się z drewnianymi blatami.

Przed i po: łazienka

METAMORFOZA ŁAZIENKI: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
NA NO WO ARCHITEKCI

METAMORFOZA ŁAZIENKI

NA NO WO ARCHITEKCI

Przestrzeń łazienki, która znajduje się na piętrze, została powiększona. Dzięki temu udało się w niej zmieścić zarówno wannę, jak i kabinę prysznicową. Urządzono ją w bieli, przełamując jej monochromatyczny charakter posadzką z mozaiki.

Przed i po: sypialnia

METAMORFOZA SYPIALNI: styl , w kategorii  zaprojektowany przez NA NO WO ARCHITEKCI
NA NO WO ARCHITEKCI

METAMORFOZA SYPIALNI

NA NO WO ARCHITEKCI

Aranżacja wnętrz opiera się na koncepcji łączenia starego z nowym. Projektantom zależało, aby wnętrza wyposażyć w meble i dodatki pochodzące z czasu, kiedy dom został wybudowany- czyli z lat 60-tych ubiegłego wieku. Dzięki takiej kombinacji pomieszczania, na przykład sypialnia, zyskały charakter retro.

Odważylibyście się zainwestować w taki dom?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom?
Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu