Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Dom w hołdzie naturze

Alicja Olko Alicja Olko
Google+
Loading admin actions …

Dom, który zaprezentujemy Wam dzisiaj to nie tylko wspaniały efekt niezwykle udanej przebudowy klasycznej „kostki” z lat 60-tych, ale także rezultat konstruckji w zgodzie z najnowszymi technologiami w budownictwie i aranżacji wnętrze. Zlokalizowany w Szwajcarii, dom ten oznacza się niezwykłymi wartościami ekologicznymi, technologicznymi i wizualnymi. Położenie nad jeziorem także sprawia, że dom ten oferuje doskonałe warunki do mieszkania na długie, długie lata.

Bryła

Kubistyczna bryła, tak charakterystyczna dla architektonicznego stylu Bauhaus, zmodyfikowana została nieco tak, aby wytworzyć obszary dla licznych tarasów. Duże okna otwierają dom na otoczenie, a płaski dach nadaje bryle nowoczesnego charakteru. Elewacja z drewna oddaje z kolei hołd naturze, nawiązując do urokliwego krajobrazu tego regionu.

Proste linie, geometryczne formy, duże przeszklenia, naturalne materiały i spójność kolorystyczna sprawiają, że dom ten ma charaktery stylowy i ponadczasowo elegancki. Można mieć pewność, że taki budynek długo nie wyjdzie z mody.

Detale

Patrząc na to zdjęcie, można zorientować się, że budynek ten stworzony został na bazie innej bryły. Widoczna część parterowa to pozostałość po starej „kostce’, która teraz stała się podstawą dla nowej, drewnianej struktury. Liczne dobudówki dały możliwość stworzenia miejsca na tarasy i balkony. Są one wyrazem tego, iż właściciele domu stawiają duża wagę na spędzanie czasu na zewnątrz. Umożliwia im to także piękny i obszerny ogród.

Wnętrze

Wnętrze zaaranżowano w jak najbardziej naturalny sposób, wykorzystując do jego wykończenia przede wszystkim jasne drewno. Widać je nie tylko na podłodze, ale także na suficie. Białe ściany z kolei stanowią doskonałe neutralne tło. Dzięki takiej kolorystyce, a także olbrzymim przeszkleniom, wnętrze jest jasne i jawi się niezwykle przestronnie. Umeblowanie ograniczone jest do minimum, a wszystkie elementy wyposażenia nastawione na spełnianie praktycznych funkcji- zabudowa na tylnej ścianie pod oknem to nie tylko miejsce na przechowywanie, regały na książki, ale także wygodne siedzisko.

Kuchnia

Projekty,  Kuchnia zaprojektowane przez HKK Architekten Partner AG
HKK Architekten Partner AG

Küche mit Aussenterrasse

HKK Architekten Partner AG

Kuchnia w bieli i drewnie prezentuje się równie świeżo, czysto i naturalnie, jak pokazywany wcześniej salon. Duże okno na całą długość ściany zapewnia odpowiednie naświetlenie wnętrza, a dodatkowo gwarantuje wspaniałe widoki. Z kuchni bezpośrednio przejść można na taras, aby w ciepłe letnie dni cieszyć się na nim posiłkiem w gronie rodziny.

Korytarz

Strefa wejścia do domu, przedpokój, jak i odchodzący od niego korytarz wraz ze schodami prowadzącymi na piętro są jasne i przestronne. Także tutaj dominuje ulubiona w tym wnętrzu para- biel i drewno. Nie tylko wielkopowierzchniowe przeszklenia dbają o jasność i przestronność na tym obszarze, ale także ciekawe elementy oświetlenia czynią go bardziej iluminującym.

Taras

Projekty,  Taras zaprojektowane przez HKK Architekten Partner AG
HKK Architekten Partner AG

Dachterrasse mit herrlicher Aussicht

HKK Architekten Partner AG

Na koniec spójrzcie na prawdziwą wisienkę na torcie, jaką jest taras wychodzący na jezioro. Rozciąga się z niego przepiękny widok na malowniczą okolicę. Taras także wyłożono drewnem, spajając go stylistycznie z całością domu. Jest on częściowo zadaszony, co oznacza, iż korzystać można z niego przy każdej pogodzie.

Naturalne materiały, ponadczasowy design, a także bajeczna lokalizacja czynią z tego domu lokum na całe życie!

Spójrzcie na inny przykłąd ponadczasowego domu- homify 360°: dom jednorodzinny pod Gdańskiem.

Jak Wam się podoba ta ulepszona kostka?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu