Projekty,   zaprojektowane przez ARABESQUE&CO

Remont, który zmienił wszystko

Alicja Olko Alicja Olko
Google+
Loading admin actions …

Kupiłeś niedawno mieszkanie lub dom i chcesz zupełnie odmienić jego wnętrza? W końcu zdecydowałeś się na remont i planujesz totalną transformację w swoich czterech ścianach? Obejrzyj w takim razie przykład, który pokażemy Wam w tej odsłonie z serii przed i po. Pomieszczenia w tym mieszkaniu zmieniły się nie do poznania, co udowadniają zdjęcia sprzed remontu, jak i po nim. Przekonajcie się sami!

Przed: wnętrze w opłakanym stanie

Nie ma wątpliwości co do tego, że wnętrze tego mieszkania wymagało gruntownego remontu. Surowe ściany i podłogi, odsłonięte rury i elementy instalacyjne, niewielkie okna- wszystko to składało się na przygnębiającą całość. Taki stan wnętrz stanowił jednak doskonałą okazję do stworzenia czegoś fantastycznego od podstaw i pozostawiał ekspertom od renowacji szerokie pole do popisu.

Po: nowoczesna łazienka

Rezultat tej metamorfozy może wprawić w osłupienie. W miejsce ciemnego, smutnego wnętrza stworzono tutaj nowoczesną łazienkę, w której naturalne drewno pięknie łączy się z białymi powierzchniami ścian i współczesną armaturą. W optymalny sposób wykorzystano dostępną przestrzeń, w większym rogu umieszczając półokrągłą wannę z hydromasażem, a na przeciwległej ścianie umywalkę z wielkopowierzchniowym lustrem. Wnętrze łazienki skąpane jest w naturalnym świetle, które odbija się od białych powierzchni ścian i potęguje wrażenie jasności.

Przed: mały pokój na poddaszu z ogromnym potencjałem

Niewielkie pomieszczenie na poddaszu wymagało sporo pracy, ale oferowało duże możliwości aranżacyjne. Zobaczcie, jak prezentuje się po remoncie.

Po: jasna, przestronna sypialnia

Poddasze to świetna lokalizacja na przytulną, ale nowocześnie urządzoną sypialnię. Białe ściany i meble to  najlepszy wybór do wnętrz o ograniczonym metrażu, gdyż w optyczny sposób je powiększają. Czerwone akcenty ożywiają tę przestrzeń, a subtelne dodatki i dekoracje nadają jej romantycznego charakteru.

Przed: ciemny salon

Pomimo dużych okien wnętrze salonu było ciemne i ciasne. Miało to dużo wspólnego z niskim sufitem, za sprawą którego pomieszczenie to zdawało się być przytłaczające.

Po: strefa dzienna pełną światła

Jasne drewno na suficie, jasna podłoga i jasne ściany odpowiadają za wnętrze o iluminującym charakterze, które wizualnie wydaje się być o wiele większe, niż jest w rzeczywistości. W odpowiedni sposób zaplanowano tu poszczególne obszary strefy dziennej- kuchnia w postaci aneksu płynnie łączy się z jadalnią, a ta przechodzi w salon, urządzony przy pomocy ciemnych, wyróżniających się mebli. Całość emanuje nowoczesnością i funkcjonalnością.

Przed: niewykorzystany potencjał tarasu

Mieszkanie miało także dostęp do przestronnego tarasu, który pozostawał jednak niewykorzystany. Najwyższy czas, aby stworzyć tutaj coś wyjątkowego!

Po: przestronny, pięknie urządzony taras

Taras o drewnianym podłożu prezentuje się stylowo i zachęca do tego, aby spędzać na nim czas. Wyposażono go w wygodne meble, tworząc miejsce do relaksu, jak i zewnętrzną jadalnię. Piękne rośliny doniczkowe, zarówno te umieszczone na podłodze, jak i na ścianach, znacznie podnoszą estetykę tego obszaru.

Jak Wam się podoba efekt po?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu