Projekty,   zaprojektowane przez blackStones

Mały dom z wielkimi pomysłami

Justyna Dziesińska Justyna Dziesińska

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

Dziś, wraz z architektami wnętrz z paryskiej pracowni architektonicznej Black Stones, chcielibyśmy zaprezentować Wam niesamowitą i zapierającą dech w piersiach metamorfozę, w którą aż trudno uwierzyć. 60 metrowy apartament zlokalizowany w Paryżu przeszedł całkowitą przemianę, dzięki której przestrzeń przeistoczono w finezyjne i pełne wdzięku wnętrze. Niegdyś stare, ponure, zaniedbane i obdrapane pomieszczenia zostały umiejętnie przekształcone w modne, stylowe i wyrafinowane. Zobaczcie jak wyglądał proces przemiany tego niezwykłego apartamentu. 

Otwarta przestrzeń

Salon połączono ze strefą jadalnianą, w ten sposób uzyskano otwartą przestrzeń pełną naturalnego, ciepłego światła. Wnętrze zostało bardzo funkcjonalnie rozplanowane i podzielone- pod ścianą ulokowano część wypoczynkową, wyposażoną w wygodną kanapę oraz mnóstwo kolorowych poduch dekoracyjnych. Przy oknie znajduje się strefa jadalniana wraz ze stołem oraz kolorowymi krzesłami. Całość prezentuje się bardzo przytulnie, świetliście i atrakcyjnie. 

Przed: ciemno i brudno

Przed metamorfozą wnętrze wyglądało obskurnie- niedopasowane meble, brzydka podłoga oraz brak światła tworzyły fatalną atmosferę w mieszkaniu. Stare i niemodne podłogi z linoleum bardziej kojarzą nam się z przestrzeniami użytku publicznego, aniżeli przytulnym i ciepłym wnętrzem naszych czterech ścian. Trzeba przyznać, że ta przestrzeń potrzebowała natychmiastowej interwencji specjalistów.

Oświetlenie pomieszczeń

Projektanci oprócz stworzenia otwartej przestrzeni, zadbali również o odpowiednią oprawę świetlną. W końcu o funkcjonalności wnętrz decyduje nie tylko praktyczny układ, ale także światło. To właśnie ono kreuje odpowiedni klimat w mieszkaniu, nadając przestrzeniom bardziej nastrojowego charakteru. 

Nowoczesna kuchnia

Kuchnia prezentuje się bardzo nowocześnie i funkcjonalnie. Udało się wydzielić strefę do pracy, wyposażoną w szerokie, drewniane blaty, które zestawiono z ciemnymi meblami kuchennymi. Całość dopełniają wzorzyste płytki ścienne, które podkreślają atrakcyjny i stylowy klimat w pomieszczeniu. 

Chaotyczna sypialnia

Czy to pomieszczenie w ogóle przypomina Wam sypialnię? Niestety przed metamorfozą ta przestrzeń wyglądała obskurnie- na ścianie niemodna, szara tapeta, staromodne meble i bałagan. Z pewnością to miejsce nie ma nic wspólnego z oazą spokoju, ciszy i relaksu. 

Neutralna kolorystyka

Sypialnia po metamorfozie prezentuje się obłędnie- neutralna kolorystyka fantastycznie współgra z drewnianym wyposażeniem. W ten sposób wnętrze nabrało przytulnej i przyjaznej atmosfery. Porozrzucane ubrania nareszcie mają swoje miejsce w szafie czy komodzie. Jeśli chcecie zatem, aby Wasza sypialnia wyróżniała się kameralną atmosferą, koniecznie zainstalujcie lampki nocne nad łóżkiem. W ten sposób, dzięki odpowiedniemu oświetleniu, całość nabierze ciepła i intymnego klimatu. 

Pokój dziecięcy

Pokój dziecięcy to miejsce szczególne, a więc jego aranżacja powinna być odpowiednio przemyślana. W tym przypadku, projektanci wnętrz, zdecydowali się na chłodną kolorystykę, którą zestawili z miękkimi dodatkami, np. włochate poduchy, puszysty dywanik czy pled. Subtelne, dziecięce detale delikatnie podkreślają indywidualny charakter wnętrza. 

Przed: łazienka

Obraz nędzy i rozpaczy- fatalne miejsce, z którego chce się wyjść jak najszybciej. Obdrapana, brudna ściana, sypiące się płytki ceramiczne, pordzewiałe sprzęty i niedbale ustawione detergenty tworzą przykry dla oka krajobraz. To miejsce wymagało szybkiej interwencji!

Przed: bałagan

łazience liczy się funkcjonalność, światło i porządek- trzy elementy, których nie może zabraknąć. Niestety powyższa przestrzeń nie spełnia żadnego z koniecznych warunków. Całość jest pełna zbędnych przedmiotów, porozrzucanych po całym pomieszczeniu, brak odpowiednio dostosowanego światła oraz odpowiedniej ilości miejsc do przechowywania sprawia, że wnętrze prezentuje się ohydnie, chaotycznie i odrażająco. 

Po: jasna łazienka

Łazienka po przemianie utrzymana jest w minimalistycznym klimacie. Brak już nadmiernych środków czystości, kosmetyków czy niedbale poustawianych akcesoriów łazienkowych, które oszpecały wnętrze. Ściany wyłożono jasnymi płytkami ceramicznymi, dzięki którym całość prezentuje się elegancko, przejrzyście i czysto. To miejsce nareszcie może służyć jako przestrzeń do relaksu i wypoczynku. 

My jesteśmy oszołomieni tą metamorfozą, a Wy?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu