Na tyłach domu wybudował garaż - ale to, co z nim zrobił, zaskakuje

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Na tyłach domu wybudował garaż – ale to, co z nim zrobił, zaskakuje

Alicja Olko Alicja Olko
Projekty, {:asian=>"azjatyckie", :classic=>"klasyczny", :colonial=>"kolonialny", :country=>"wiejskie", :eclectic=>"eklektyczny", :industrial=>"przemysłowy", :mediterranean=>"śródziemnomorski", :minimalist=>"minimalistyczny", :modern=>"nowoczesny", :rustic=>"rustykalny", :scandinavian=>"skandynawski", :tropical=>"tropikalny"}  zaprojektowane przez Samuel Kendall Associates Limited,
Loading admin actions …

Zazwyczaj, gdy potrzebujemy dodatkowej przestrzeni mieszkalnej, decydujemy się na zagospodarowanie poddasza lub piwnicy. W przypadku tego domu było to jednak niemożliwe, dlatego właściciele zdecydowali o budowie dodatkowego budynku na jego tyłach. Stworzono miejsce na wzór garażu, którego przeznaczenie zaskakuje. Zobaczcie, jak wyglądała jego konstrukcja i jak prezentuje się efekt końcowy.

Mnóstwo przestrzeni do wykorzystania

Właściciele tego domu cieszyć się mogli ogromem wolnej przestrzeni wokół niego. Duży ogród przeznaczyć można na różne cele- w tym przypadku zdecydowano się na wykorzystaniu go jako miejsce do budowy garażu.

Struktura

Budynek wykonano z betonowych bloków, pozostawiając w nim duże otwory, dzięki którym pozostaje w stałym kontakcie z otoczeniem. Właścicielom zależało na tym, aby z jego wnętrza roztaczały się piękne widoki na ogród, a ono samo było dobrze doświetlone. W środku znalazło się miejsce na łazienkę i salon, z którego przejść można bezpośrednio na drewnianą platformę służącą jako taras.

Funkcjonalność

Budynek jest niezależny od głównego domu jeżeli chodzi o instalacje elektryczne i wodnokanalizacyjne. Jest to jego ogromna zaleta, pozwalająca na swobodne korzystanie z tej przestrzeni w dowolnej chwili.

Efekt końcowy

Tak prezentuje się budynek po zakończeniu prac konstrukcyjnych. Jego elewację wyłożono drewnem, nadając mu ciepły i przytulny charakter. Harmonijkowe drzwi otwierają jego wnętrza na przestronny taras, który wyposażono w wygodne meble. Drewniane ogrodzenie z obu stron zapewnia wysoki poziom prywatności, czyniąc to miejsce prawdziwą oazą ciszy i spokoju.

Wnętrza

Wnętrza domu urządzono nowocześnie, ale i przytulnie. Drewniany parkiet pięknie łączy się zarówno z białymi, jak i czarnymi ścianami. Filar na środku pomieszczenia, który dzieli je na dwa funkcjonalne obszary, to także miejsce, gdzie umieszczono kominek oraz schowek na drewno kominkowe. Meble i inne elementy wyposażenia odznaczają się współczesnym, modnym designem i ciekawą kolorystyką.

Jak Wam się podoba taki pomysł?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd, Nowoczesny

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom?
Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu