Od szarej myszki do gwiazdy podmiejskiego osiedla

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future

Od szarej myszki do gwiazdy podmiejskiego osiedla

Alicja Olko Alicja Olko
Projekty, {:asian=>"azjatyckie", :classic=>"klasyczny", :colonial=>"kolonialny", :country=>"wiejskie", :eclectic=>"eklektyczny", :industrial=>"przemysłowy", :mediterranean=>"śródziemnomorski", :minimalist=>"minimalistyczny", :modern=>"nowoczesny", :rustic=>"rustykalny", :scandinavian=>"skandynawski", :tropical=>"tropikalny"}  zaprojektowane przez FayForArchitect,
Loading admin actions …

Jedną z największych zalet bycia architektem jest możliwość samodzielnego odremontowania własnego domu. Nie potrzeba zatrudniać do tego ekspertów- wystarczy własna ekspertyza oraz koncept.

Dziś pokażemy Wam, jak architekci przebudowali swój dom na przedmieściach niemieckiego miasta Aichach. Przed był to niczym niewyróżniający się podmiejski domek. Po zachwyca nowoczesnością i funkcjonalnością. Zapraszamy do oglądania!

Przed: dom z przeszłości

Dom, który miał zostać przeistoczony w lokum mieszkaniowe i miejsce pracy architekta, wybudowano w 1959 roku. Wtedy zamieszkiwały go aż cztery rodziny. Po pewnym czasie budynek opuszczono, a on sam popadł w ruinę. Widać to dokładnie na załączonym zdjęciu.

Po: symetria i nowoczesność

Po renowacji dom prezentuje się nowocześnie i stylowo. Fasadę odmalowano, nadając jej przyjemny, oryginalny odcień brzoskwini. Wstawiono nowe okna, a całości budynku nadano bardziej symetryczny wyraz. Całość emanuje minimalistycznym, ale nie pozbawionym przytulności designem.

Przed: zagracony taras

Także od strony ogrodu widać było, do jakiego stopnia budynek nadgryziony został zębem czasu. Taras, który mógłby być przyjemnym miejscem do spędzania wolnego czasu, spełniał bardziej rolę graciarni. Zobaczcie, jak go odmieniono.

Po: nowoczesny ogród

Architekci zdecydowali się nie tylko na całkowitą transformację tego obszaru, ale i na rozbudowę domu od strony ogrodu. Tym samym udało im się powiększyć przestrzeń mieszkaniową budynku. Szara elewacja od tej strony prezentuje się modnie i współcześnie, a nowoczesne okna z praktycznymi żaluzjami świetnie wpisują się w obecny design. Nowo zaprojektowany ogród ma wszystko, czego wymarzyć można sobie w podmiejskim domu- staw, mnóstwo zieleni oraz wygodny taras.

Po: przytulna jadalnia

Dzięki rozbudowie domu zyskano dodatkową przestrzeń w środku. Wykorzystano ją na stworzenie przytulnej jadalni. We wnętrzu jest mnóstwo naturalnego światła, a efekt jasności potęguje kolorystyka mebli i ścian.

Po: minimalistyczny salon

Całe wnętrze domu zaaranżowano przy pomocy naturalnych materiałów o jasnych kolorach. Świetnie kontrastują z nimi pojedyncze ciemne elementy wyposażenia. Salon odznacza się minimalistycznym designem i funkcjonalnością. Doskonale wykorzystano każdy jego metr kwadratowy, tworząc wnętrze praktyczne i komfortowe.

Przed: stara klatka schodową

Tak wyglądały schody wiodące na piętro przed remontem. Jak widać, nie można był pozwolić sobie na ich zachowanie- w takim stanie nie wpisałyby się w nowo zaaranżowane wnętrze.

Po: schody w nowoczesnej odsłonie

Aktualny design klatki schodowej opiera się na kontraście bieli i czerni. Same schody to model wykonany z drewna. Obszar ten dobrze oświetlono,  dzięki czemu prezentuje się elegancko i szykownie.

Po: oryginalna łazienka

W miejscu, w którym wcześniej znajdował się salon, stworzono łazienkę. jej aranżacja emanuje indywidualnością, wyposażono ją w meble o wyrazistym, współczesnym designie i ciekawej kolorystyce. Zieleń roślin doniczkowych ożywia to wnętrze.

Jak Wam się podoba efekt tej renowacji?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd, Nowoczesny

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom?
Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu