Projekty,  Domy zaprojektowane przez 리슈건축

Nietypowy dom z elementem zaskoczenia

Alicja Olko Alicja Olko
Google+

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

Pierwsze wrażenie może być złudne. Udowodnimy to dzisiaj, pokazując Wam dom, który z pewnością Was zaskoczy. Na pierwszy rzut oka wydaje się zamknięty, niedostępny, niewielki. Jednak wystarczy spojrzeć na niego z dalszej perspektywy, aby przekonać się, że jest zupełnie inaczej. Zobaczcie sami!

Widok na pierwszy rzut okna

Dom przywodzi na myśl nowoczesną stodółkę- odznacza się charakterystyczną bryłą z dwuspadowym dachem. Zdaje się być zamknięty i niedostępny, niewielka liczba okien nie otwiera go dostatecznie na zewnątrz. Czarna elewacja czyni go dodatkowo przygnębiającym.

Rzeczywistość

Dom, który tu dziś opisujemy, to w rzeczywistości dobudówka na szczycie innego budynku. Projekt zrealizowano w Korei Południowej, gdzie budynki wąskie i wysokie należą do klasycznej zabudowy miejskiej. Na kolejnych zdjęciach zobaczycie wnętrza apartamentu, który zlokalizowano na dwóch ostatnich piętrach domu- tych, które wyznaczone zostały poprzez czarną elewację.

Układ wnętrz

W środku wnętrza jawią się jasno i przestronnie. Efekt ten osiągnięto głównie za sprawą białych powierzchni ścian i sufitów, wielkoformatowych okien, jak i projektowania na otwartym planie. Po lewej stronie dostrzegamy sypialnię, a na wprost balkon. Strefa dzienna łączy obszaru kuchni, jadalni i salonu, a zlokalizowano ją na środku mieszkania.

Kuchnia

Kuchnię i połączoną z nią jadalnię urządzono przede wszystkim praktycznie. Zadbano o to, aby wyposażyć ją w pojemne meble i liczne, zaawansowane technologicznie sprzęty AGD. Zabudowa kuchenna jest biała, nowoczesna, świetnie komponująca się z drewnianymi elementami wyposażenia. Posadzka z żywicy zapewnia odporność i długotrwałość tej powierzchni. Dzięki niewielkim okno wnętrze jest jasne i przyjemne.

Materiały i kolorystyka

W zgodzie ze standardami azjatyckiego minimalizmu, wnętrza wykończono naturalnymi materiałami, wśród których króluje drewno. Zdecydowano się na sosnę, którą świetnie współgra z pokrytymi biała farbą ścianami. Taki dobór materiałów i kolorów jest najlepszy do małych, ciasnych wnętrz- sprawia, że zdają się jaśniejsze i przestronniejsze.

Balkon

Na koniec spójrzmy na pięknie urządzony balkon. W dużym mieście mieszkanie z takim obszarem na zewnątrz to ogromny luksus. Właściciele apartamentu do maksimum wykorzystali jego potencjał, tworząc stylową i wygodną strefę relaksu. Wygodne meble, parasol, ciekawe oświetlenie oraz bujna zieleń czynią z tego balkonu prawdziwą oazę w miejskiej dżungli.

Jakie są Wasze wrażenia po obejrzeniu tego domu?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu