Projekty,  Salon zaprojektowane przez ATELIER N

Dom w kształcie litery L, super przytulny do mieszkania

Alicja Olko Alicja Olko
Google+

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

Dziś zabierzemy Was w podróż do dalekiej Japonii, gdzie architekci ze studia Atelier N zaprojektowali dla klientów dom jednorodzinny, łączący w sobie funkcjonalność, komfort i nowoczesny design. Inwestorzy wymarzyli sobie dom o powierzchni wystarczającej dla całej rodziny, przestronnych pomieszczeniach, naturalnej i sprzyjającej zdrowiu aranżacji wnętrz oraz braku granic z otoczeniem zewnętrznym. Obejrzyjcie zdjęcia!

Widok z zewnątrz

Dom o powierzchni 135 metrów kwadratowych ma dwa piętra i jest w kształcie litery L. Taka forma budynku sprawia, że ogród jest osłonięty, a dostęp do niego pozostaje swobodny z każdego miejsca na parterze. Spadzisty dach, śnieżnobiała fasada oraz wielkoformatowe przeszklenia nadają całości nowoczesnego charakteru. Drewniane elementy z kolei czynią go przytulnym i powodują, że pozostaje w kontakcie z naturą.

Przestronnie i jasno

We wnętrzu domu ma się poczucie przestronności. W niektórych miejscach pomieszczenia są wysokie na dwa piętra, co dodatkowo potęguje wrażenie wielkości. Tak jak i z zewnątrz, tak też i w środku dominuje biel połączona z jasnym brązem drewna. Efekt jasności wzmacniają liczne przeszklenia, przez które do środka wpada mnóstwo naturalnego światła. Klarowne linie i prosty design nadają wnętrzom nowoczesny charakter.

Otwarta przestrzeń

Na parterze domu zlokalizowano otwartą strefę dzienną, łączącą w sobie obszary kuchni, jadalni i salonu. Kuchnia stanowi serce tego domu, gdyż zlokalizowana została na samym środku pomieszczenia. Dzięki budowie domu na planie litery L, a także licznym oknom, wnętrze domu jest jasne i jawi się przestronnie. Z każdego miejsca we wnętrzu rozciąga się wspaniały widok na ogród.

W środku i na zewnątrz

To zdjęcia ukazuje raz jeszcze, jak zatarte są granice pomiędzy wnętrzem domu, a jego obszarem zewnętrznym. Drewniane podłogi strefy dziennej przechodzą płynnie w drewniany taras, a gdyby nie okna, zdawać by się mogło, że jest to jedna, nierozerwalnie połączona ze sobą powierzchnia.

Taras

Na koniec spoglądamy do wnętrz domu z perspektywy ogrodu. Betonowa ścieżka prowadzi na taras, z którego przechodzi się bezpośrednio do salonu. Po prawej stronie wielkoformatowe okna pozwalają zajrzeć do łazienki, urządzonej w bieli, w stylu minimalistycznym. Także i z tej perspektywy wyraźny staje się fakt, że biel i drewno to ulubiona kombinacja twórców tego projektu.

Jak Wam się podoba ten projekt?
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu