Projekty,  Salon zaprojektowane przez bau-kult-ur

Ponury dom zmienia się nie do poznania

mszpakowska mszpakowska

Zapytanie ofertowe

Numer jest nieprawidłowy. Sprawdź kod kraju, numer kierunkowy i numer telefonu.
By clicking Wyślij I confirm I have read the Polityka prywatności & agree that my foregoing information will be processed to answer my request.
Note: You can revoke your consent by emailing privacy@homify.com with effect for the future
Loading admin actions …

Może się wydawać, że ten dom, który pomieści trzy rodziny, nie do końca jest miejscem, do którego chcielibyśmy się przenosić. Szara elewacja, stary dach, zniszczony balkon, wszystkie te elementy skutecznie zniechęcają do zamieszkania w tym domu. Jednak architekt  Jörg Schöbel postanowił dać mu drugą szansę i stworzył nowoczesną oraz energooszczędną rezydencję.

Przed: stara budowla

Dom został zbudowany w latach 60. Ubiegłego wieku. W tamtych czasach jego styl wydawał się być niezwykle nowoczesny. Teraz jednak stał się on nieestetyczny i ginie wśród sąsiednich posiadłości. Brak ocieplenia skutkuje wysoką utratą energii, co zaś wiąże się z większymi nakładami finansowymi. Ponadto, podczas przebudowy zdecydowano się na większą ingerencję, aby zaadaptować poddasze.

Po: dom na miarę naszych czasów

Architekt starał się wykrzesać z domu wszystko to, co najlepsze. Aby zmniejszyć zużycie energii, zrobił wszystko, aby jak najlepiej wyizolować ściany zewnętrzne.

Balkonzostał zintegrowany z salonem i tym samym stworzył nową powierzchnię użytkową. Fasada idealnie łączy się z naturą dzięki drewnianym oknom oraz dębowym wstawkom.

Jasne wnętrze

Połączenie domu z balkonem dało nowe możliwości projektowe. Łuki wykorzystano jako ozdobę pokoju, ale i jako źródło dodatkowego światła. Jest to obszar byłego tarasu. Podłoga doskonale pasuje do charakteru domu i nawiązuje do więzi z naturą.

Jasne wnętrze

Połączenie domu z balkonem dało nowe możliwości projektowe. Łuki wykorzystano jako ozdobę pokoju, ale i jako źródło dodatkowego światła. Jest to obszar byłego tarasu. Podłoga doskonale pasuje do charakteru domu i nawiązuje do więzi z naturą.

Więcej światła

Pokoje są niezwykle jasne i przyjazne,  a wszystko za sprawą dużych okien.  Dodatkowym atutem tego rozwiązania są białe ściany. Drewniany parkiet fantastycznie podkreśla domowy klimat tego miejsca.

Życie na poddaszu

Tutaj widzimy wnętrze pod dachem po renowacji.  Jest to idealne miejsce dla ludzi kochających przestrzeń i poczucie wolności. Belki sprawiają, że pokój nabiera rustykalnego stylu.

Odwiedź również metamorfozę domu parterowego!

Podoba Ci się ta metamorfoza? 
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Znajdź inspirację do Twojego domu