Projekty,  Dach czterospadowy  zaprojektowane przez OUA 오유에이

Wyjątkowy dom rodzinny pełen blasku

A.D. A.D.
Loading admin actions …

Położony na skraju nowego osiedla dom, jest wbudowany w otaczającą go naturę w sposób mistrzowski. Przestronna rezydencja oferuje doskonałą, komfortową przestrzeń, na której właściciele mogą rozpocząć nowe życie. Dom został specjalnie zaprojektowany i dostosowany, przez lokalnych ekspertów - architektów z grupy OUA, specjalnie dla swoich klientów, którzy chcieli ponadczasowe i stylowe miejsce, stanowiące od tej pory ich rodzinny dom.

Każdy aspekt projektu był dobrze przemyślany, włącznie z umeblowaniem, sprzętem i wykończeniem najwyższej jakości. Zarówno korzystne położone i rewelacyjna koncepcja sprawia, że stał się on przedmiotem zazdrości. Przekonajmy się na własnej skórze…

Wielki projekt

Z tego punktu widzenia, wielka skala domu jest od razu widoczna. Dopiero niedawno zakończony projekt, jest uosobieniem nowoczesnej architektury, tworzonej przez symetryczne kształty i zróżnicowaną gamę materiałów. Obfita powierzchnia i orientacja domu pozwala na to, by wnętrza zostały zalane słonecznymi promieniami.

Zewnętrzna elewacja jest zdobiona przez kawałek natury, w postaci sporego drzewa, które stoi na tym terenie od dziesięcioleci a jego obecność została uszanowana przez architektów. Tworząc projekt zadbali o wnękę specjalnie przeznaczoną dla tego pomnika natury. Pierwotne założenia były inne ale zanim rozpoczęto budowę właściciele polubili drzewo stojące na działce. 

Klatka schodowa

Przejdźmy teraz do wnętrza, które jest jeszcze bardziej ekscytujące. Wprowadzenie naturalnych materiałów może stworzyć wyjątkowy akcent w przestrzeni. Tutaj eksperci postanowili obłożyć duży fragment ściany, obok schodów, drewnem. Unikalny wygląd drewna pomaga rozbić monochromatyczny schemat reszty pomieszczenia. W kontraście z biało-czarnymi schodami tworzy niezwykle nowoczesną kompozycję materiałów. 

Otwarta przestrzeń dzienna

Projekty,  Salon zaprojektowane przez OUA 오유에이
OUA 오유에이

2층의 계단에서 바라본 거실과 식당

OUA 오유에이

Na parterze zaprojektowano przestrzeń wspólną, która jest utworzona przez kuchnię, salon i jadalnię. Część salonowa została otwarta w górę, co dodatkowo sprawia wrażenie ogromnej powierzchni. Z tej perspektywy, widzimy monochromatyczną kolorystykę i bardzo minimalistyczne umeblowanie tak typowe dla nowoczesnych salonów. 

Kuchnia z jadalnią

Projekty,  Jadalnia zaprojektowane przez OUA 오유에이
OUA 오유에이

아이들과 함께 하는 주방과 식당

OUA 오유에이

Serce domu jest w kuchni, gdzie rodzina wspólnie spędza większość swojego czasu. Nowoczesna kuchnia stanowi punkt centralny domu, skupiający uwagę domowników wokół wspólnego biesiadowania i przyrządzania posiłków. 

Być może najważniejszym czynnikiem projektu, mającym wpływ na funkcjonalność kuchni był wybór blatu. Jego zadaniem jest, nie tylko, wytrzymałość i wygoda codziennego użytku, ale także wpływa on na ogólny wygląd kuchni. Projektanci wybrali dwa poziomy wysokości – jeden do pracy a drugi jest blatem barowym. Zauważcie, jak błyszczące białe wykończenia doskonale wpływają na czysty wygląd kuchni.

Cichy pokoik w piwnicy

Projekty,  Siłownia zaprojektowane przez OUA 오유에이
OUA 오유에이

지하 게스트룸+피트니스룸

OUA 오유에이

Idąc w dół po schodach trafiamy na przestrzeń zarezerwowaną dla spokojniejszych momentów. Pokój, choć w piwnicy, jest elegancki dzięki neutralnej kolorystyce polegającej na delikatnej szarości na ścianach i różnorodności naturalnych kolorów, dostarczonych przez drewniane deski podłogowe. Stolik i cztery krzesła to idealne miejsce dla dzieci do odrabiania lekcji lub wspólnych gier.

Azjatycka sypialnia

Główna sypialnia to oaza spokoju, esencja stylu zen, która potwierdza piękno tego domu. Kochamy neutralną kolorystykę, kamienną ścianę za łóżkiem i magiczne oświetlenie punktowe. Delikatne akcenty białego i kremowego na pościeli przynoszą miękkość i przytulność, podczas gdy poczucie ciepła tworzy złoto i brąz na poduszkach.

Spokojna ostoja

A na koniec spaceru po tym wyjątkowym domu, znajdujemy się na górze. Tutaj, powstał pokój, o całkiem odrębnej estetyce, co reszta pomieszczeń. Jest klasyczny ale równie spokojny i stonowany co parter. Za największą ozdobę służą mu błękitna ściana w pastelowym odcieniu. Na jej tle idealnie wyeksponowano modny stół z krzesłami. To mógłby być idealny pokój do czytania, popijania popołudniowej herbaty lub rozmów z przyjaciółmi. 

Spodobał Wam się ten dom? Z pewnością, zainteresuje Was także Dom, w którym poczujesz się jak w raju

Jak sądzicie, "wbudowanie" drzewa w fasadę to dobry pomysł? 
Projekty,  Dom szeregowy zaprojektowane przez GK Architects Ltd

Chcesz zbudować lub wyposażyć dom? Skontaktuj się z nami!

Darmowa konsultacja

Znajdź inspirację do Twojego domu